A forró nyári napokon igazán jó szolgálatot tehet, ha a kertben áll egy medence. Nem csak a kisgyerekes családok hétvégéit, hanem a felnőttek baráti összejöveteleit, a hosszú munkanapok utáni stressz levezetését is feldobhatja, ha nem kell messzire menni egy kiadós csobbanásért.

A medence ma már sok változatban beszerezhető, kiépíthető. A választást leginkább a rendelkezésünkre álló hely, illetve az anyagi lehetőségeink befolyásolják. Mindemellett nem árt számolni a döntéskor az olyan tényezőkkel is, mint a napsütéses, árnyékos területek igénye, valamint a házi kedvencek, például egy vérmes macska, vízkedvelő kutya jelenléte. A döntés meghozatalában persze nem egy karmolós cica lesz az elsődleges szempont, de bizony komoly károkat okozhat, ha az ilyesmit kifelejtjük a számításból. Ha viszont megszületett a döntés, egy medence rengeteg örömet szerezhet tulajdonosának.

Strand helyett irány a kert!

Az egyik nagy előnye a kertben álló medencének, hogy a strandoknál kígyózó sorokat, és a vízben pancsoló tömegeket kikerülve is élvezhető az ázás. Kerti partik fénypontja lehet, ha van alkalom megmártozni a hűsítő vízben. Születésnapi összejövetelek, gyerekzsúrok, baráti beszélgetések izgalmas kiegészítéseként szolgálhat a fürdőzés, de a víz melletti olvasás, zenehallgatás sem utolsó feltöltődésnek.

Olyan szerencsés esetben, amikor nagyobb medence áll a kertben, a sportolási lehetőségekről sem érdemes megfeledkezni. Nem csak az úszás, de a vízi aerobik, gimnasztka is remekül átmozgatnak.

A pancsolás, úszás, családi szórakozás, társasági események, grillpartik, medencepartik helyszíne lehet a kertünk, ahol a medence segítségével a kicsik és nagyok is vidám hangulatban tölthetik a legforróbb napokat is.

Írásunk a Taxi magazin, a Videóhírek és a Webnyeremény szerkesztőségének közreműködésével készült.