A Wizz Air Abu Dhabi, az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ultradiszkont légitársasága két új, Abu-Dzabiból indulóútvonalat jelentette be. Mostantól az utazni vágyók számára elérhető a Maldív-szigetek idilli paradicsoma, valamint Kuvait, a légitársaság ötödik legfontosabb célállomása az Perzsa-öböl térségében.

Az új útvonalakkal lehengerlő desztinációkat fedezhetnek fel a WIZZ utasai, miközben támogatják a légitársaság azon törekvéseit, hogy az Egyesült Arab Emírségek és a régió utazóinak megfizethető utazási lehetőségeket kínáljon. Az elérhető jegyekről további információk a Wizz Air hivatalos weboldalán, illetve mobilalkalmazásában találhatók.

A Wizz Air októbertől heti négy alkalommal indít járatot Abu-Dzabi és a Maldív-szigetek fő nemzetközi repülőtere, Malé között.

 

Az Indiai-óceánon található szigetvilág páratlan nyaralási célpont, amely fehér homokos strandokkal, látványos naplementékkel és vadon élő állatokkal teli, színes zátonyokkal büszkélkedhet. Az egész évben trópusi időjárás, valamint a festői paradicsomi tájak valódi kikapcsolódást nyújtanak, távol a mindennapi élettől.

MaldÍv-Szigetek
MaldÍv-Szigetek (Photo by Jennvmy_ on Unsplash)

 

A Perzsa-öböl északnyugati részén fekvő Kuvaitba naponta indulnak majd járatok Abu-Dzabiból, így az utazók találkozhatnak az eredeti arab hagyományokkal és megismerhetik a város egyedülálló történelmét.

Kuvaitvárosban találhatók az ország kiemelkedő turisztikai látványosságai, mint például a Sheikh Jaber Al-Ahmad Kulturális Központ, a Kuvait Nagymecset és a Sheikh Abdullah Al Salem Kulturális Központ. A város emellett ismert a Souq Al Mubarakiya-ról, az ország egyik legrégebbi piacáról, amely egzotikus élményt nyújt az érzékek számára.

Az új útvonalakkal együtt a Wizz Air Abu Dhabi összesen 34 célállomásra repül Abu-Dzabi öt órás repülési időn belüli körzetében.

Az év folyamán érkező ötödik repülőgép flottába állítása azt is jelenti, hogy a Kuvaitba és a Maldív-szigetekre közlekedő járatokat a légitársaság a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező, vadonatúj Airbus A321neo repülőgéppel üzemelteti majd.

Ez a bővítés is megerősíti a Wizz Air hosszútávú elkötelezettségét aziránt, hogy Abu-Dzabiból alacsony viteldíjakat kínáljon a legkülönfélébb úti célokra, miközben támogatja a helyi gazdaságot és a munkaerőpiacot.

Útvonal Járatsűrűség Indulás dátuma Viteldíj (forint)
Abu-Dzabi – Malé (Velana Nemzetközi Repülőtér) kedd, csütörtök, szombat, vasárnap 2022. október 4. 36 424 forinttól
Abu-Dzabi – Kuvait naponta 2022. október 30. 11 304 forinttól

 

borítókép: Colin Watts // Unsplash