A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legfenntarthatóbb* légitársasága bejelentette, új autókölcsönzési jutalomprogramot indít a Green Motion-nal, amely a világ egyik vezető online autókölcsönző platformjával, a Rentalcars.com-mal kötött együttműködés keretében fog megvalósulni. A légitársaság a fenntarthatóság elkötelezettjeként akár 10 százalékos készpénz-visszatérítésben is részesítheti utasait, amennyiben elektromos vagy hibrid járművet választanak a Green Motiontól, az alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátású autóbérlési lehetőségek világelsőjétől.

A Rentalcars.com-mal való folyamatos együttműködés révén a Wizz Air a megfizethető, ügyfélbarát autóbérlési lehetőségek mellett extra pénzvisszatérítéssel is jutalmazza ügyfeleit, akik fenntarthatóbb járművet választanak. A Green Motion az alacsonyabb károsanyag-kibocsátású autóbérlés érdekében tett erőfeszítéseiért már nyolc egymást követő évben nyerte el Az Év Zöld Flottája díjat.

A Wizz Air ügyfelei a Rentalcars.com partnerségen keresztül már eddig is 5%-os visszatérítést kaptak az autóbérlés árából, de mostantól a Green Motion választása 10%-os visszatérítést is jelenthet: járműveik 54 országban és 38 olyan repülőtéren is elérhetők, ahol a Wizz Air is jelen van. A teljeskörű feltételek itt találhatók.

Markus Winkler / Unplash

„A Wizz Airnél a fenntarthatósági kezdeményezések széles skálájával igyekszünk folyamatosan csökkenteni ökológiai lábnyomunkat. Ezért, valamint az ügyfelek utazási élményének optimalizálása miatt örömmel indítjuk el az új jutalmazási programot partnerünkkel, a Rentalcars.com-mal. Így lehetővé tesszük ügyfeleink számára, hogy könnyedén és kedvezményes áron béreljenek autót kiterjedt hálózatunkban, miközben a Green Motion választásával a lehető legzöldebb döntést hozhatják meg. Büszkék vagyunk arra, hogy mi rendelkezünk a legalacsonyabb – utaskilométerenként mindössze 57,2 grammos – szén-dioxid-kibocsátással az európai légiközlekedési ágazatban, és ez a partnerség csak tovább erősíti vezető fenntarthatósági pozíciónkat” – mondta Johan Eidhagen, a Wizz Air személyzeti és ESG vezetője.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air és a Green Motion együttműködésének következményeként környezetbarát autóbérlési lehetőségeket kínálhatunk az utazni vágyóknak. Nem csupán a környezetvédelemért tehetnek utasaink, nagyszerű megtakarításokban is részesülhetnek. Több mint hét éve dolgozunk együtt a Wizz Airrel, értékes partnerünk, és ez az új kezdeményezés különösen izgalmas ígérkezik számunkra” – mondta Matthias Schmid, a Rentalcars.com alelnöke és ügyvezető igazgatója.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a Rentalcars.com és a Wizz Air a Green Motiont választotta a repüléstől az autóbérlésig terjedő, leginkább fenntartható utazási lehetőségek további népszerűsítésére és biztosítására. A Green Motion a környezetbarát járművek egyik legszélesebb választékával rendelkezik ebben a szektorban, beleértve a hibrid, plug-in hibrid és teljesen elektromos járműveket, amelyek a Wizz Air számos célállomásán elérhetőek. A Green Motion teljes hálózata várja már, hogy együttműködhessen a Wizz Airrel és a Rentalcars.com-mal, és közösen jutalmazzhassuk ügyfeleinket, ha csatlakoznak hozzánk a zöldebb autóbérlésben” – mondta Richard Lowden, a Green Motion alapító-vezérigazgatója.

 

* A Wizz Air a közelmúltban a Sustainalytics értékelése alapján Európa legfenntarthatóbb légitársaságának minősült.

 

Borítókép: Wizz Air

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: