Csúfolódás, önértékelési problémák, egy rosszul sikerült dolgozat, félelem vagy éppen dac – sokféle érzéssel találkoznak a gyerekek, miközben felnőtté formálódnak. Viszont nem mindegy, hogy az ilyen helyzetekben csak magukra számíthatnak, vagy áll mellettük valaki, aki elfogadja őket. Valódi beszélgetések alapján írta meg Vámos Robi, gyermekcoach a „Psszt! Csoda vagy” című legújabb könyvét. A párbeszédeknek köszönhetően megismerhető az az elfogadás, és őszinte szeretet, amivel a Gyémántbogár Program alapítója fordul a gyerekekhez.

Vámos Robi gépészmérnökként végzett, ami – elmondása szerint – egy nagyon szép szakma, de sohasem tudott benne kiteljesedni. Viszont egész életében, már gyermekként is szeretett rajzolni, és a rajzokkal együtt örömet okozni. Így aztán visszatért az alkotáshoz, aminek köszönhetően elindult a rajzos névtáblák készítésének útján, létrejött a Táblácska. Az évek során közben sok olyan letölthető színezőt készített, melyek mind többet jelentettek csupán maguknál a vonalaknál: kinyitották a gyerekeket, elindították őket, lelkesedést és sikerélményt adtak. Majd egy ceglédi iskolában tartott óra után elindult az országjárás. Egyre több helyen tart rendhagyó rajzórákat, és közben egyéni foglalkozások útján is segít felszínre csalogatni a „Gyémántbogarakat”.

Vámos Robi

 „Évek óta keresem a módját, hogyan tudnám megmutatni az embereknek, hogy milyen csodák történnek néha egy-egy Gyémántbogár foglalkozáson. Aztán a megoldás egyszerűbb lett, mint valaha gondoltam volna: a Gyémántbogár coachingtalálkozók és a rendkívüli rajzórák beszélgetései után sokszor úgy éreztem, ezt másoknak is hallaniuk kellett volna. Mi lenne, ha az olvasó egy kicsit „ott lehetne” velünk? „- írja Vámos Robi a könyv születésének történetét.

Az egyszerűnek tűnő párbeszédek között sok gyerek és fiatal ismerhet magára, és találhat választ a kérdéseire. A sorok mögött pedig sok olyan üzenet van, ami szól a szülőkhöz, pedagógusokhoz, mindenkihez, aki találkozik saját gyémántbogaraival. „Minden csodának kell valaki, aki megérti, és elfogadja. Valaki, aki megtanítja neki, hogyan fogadja el azokat, akik nem fogadják el. Valaki, aki megerősítést ad, hogy ő így csodálatos, és így, önmagaként kincs.„

 

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: