Pandémia súlyossága, valamint a hideg időszakban terjedő vírusok és baktériumok a fokozott óvatosságra hívják fel a magánszemélyek és a munkáltatók figyelmét egyaránt.

Egy vállalkozás esetében nem csak egyes egyének egészségi állapotának a fenntartása elsődleges fontosságú, hanem a termelékenység folyamatos biztosítása, azaz a feladatok maradéktalan ellátása. Így kisebb-nagyobb irodák, irodaházak esetében, ahol naponta több száz, de akár több ezer ember is megfordul még nagyobb figyelmet szükséges fordítani a megfelelő higiéniára és az alapos fertőtlenítésre. 

Egy irodában nem elegendő azonban egyetlen tisztítógépnek a használata, a takarítási folyamat számos feladatból épül fel, így sok esetben sokkal előnyösebb, ha a takarítógépek bérlése mellett dönt az egyén. 

Az irodák tisztításának kulcsa

A hagyományos tisztítási módszerek mellett a professzionális fertőtlenítése feladatokat is be kell vetni a kórokozók megsemmisítése érdekében. Mivel kifejezetten nagy a napi szinten cserélődő emberek száma, így bármikor behozhatja akár a cipője talpán is a fertőző és megbetegedéseket okozó vírusokat, baktériumokat. 

A legnagyobb kockázat abban rejlik, hogy egyes vírusok akár több napon keresztül is elélnek kemény és nem porózus felületeken és fertőzik az óvatlan egyéneket. Éppen ezért nem csak a nap végén szükséges figyelmet fordítani a gyakran használt felületek fertőtlenítésére, hanem akár napi több alkalommal is. 

Az iroda legérzékenyebb pontjai 

A legkritikusabb pontok, amelyek folyamatos figyelmet igényelnek, azok a közös használatú helyiségek és azok eszközei. A konyha, azon belül például a kávéfőző gép, a mikrohullámú sütő vagy a munkalap. A mellékhelyiségek, azon belül a kilincsek, a mosdók és a csapok, valamint a tárgyalók, amennyiben egymás után több meeting is történik benne. 

Professzionalizmus és hozzáértés egy helyen

Egy professzionális takarító cég tudja, hogy hogyan kezelje a kritikus pontokat és semlegesítse az ember egészségére veszélyes kórokozókat. Érdemes szakértői segítséget hívni, hiszen nem mindegy, hogy milyen professzionális takarítógépet használ az egyén, valamint hogy takarítja, sterilizálja vagy fertőtleníti az adott területet. Míg a takarítás egy általános tisztító tevékenységet jelent, mint például a portörlés, addig a sterilizálással a baktériumok számának csökkentése a cél. 

A felületek fertőtlenítése a teljes tisztaság érdekében

Végül a fertőtlenítés a leghatásosabb módszer, hiszen teljes mértékben képes elpusztítani a baktériumokat. Ahhoz, hogy az eredmény kifogástalan legyen és egy egészséges környezetbe érkezzenek a dolgozók a megfelelő tisztítószer és tisztítógép kiválasztására van szükség, amely a szakmabeliek számára pofonegyszerű.

Az érintett területek fokozott takarítása mellett érdemes a dolgozókkal is kommunikálni a helyzet veszélyét és felhívni a figyelmüket az általános higiénia fontosságára és a gyakori kézfertőtlenítés kiemelkedő hatására egyaránt.

Fotó: Towfiqu barbhuiya /Unsplash