A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága örömét fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Királyság kormánya a beutazási feltételek enyhítéséről döntött. A rendelkezés értelmében a megfelelő oltási igazolással rendelkező utasok részére 2022. januárjában eltörölték a beutazás előtti tesztelési kötelezettséget, emellett kötelező házi karantén sem szükséges számukra a második napi teszt eredményének megérkezéséig.

Az utazók továbbá 2022. január 9-én hajnali 4 órától a megérkezést követő kötelező PCR-teszt helyett antigén gyorstesztet is igényelhetnek második napi tesztként. Fontos azonban, hogy a gyorstesztre a fenti időponttól kezdődően az utazás megkezdése előtti foglalás szükséges. Amennyiben a fogadó repülőtéren a gyorsteszt pozitív eredményt mutat, abban az esetben teljes karantén és egy megerősítő PCR-teszt szükséges.

Az egyszerűsített beutazás révén mostantól a WIZZ járataival Birmingham, Edinburgh, Liverpool, és London is könnyebben érhető el Magyarországról. A beoltottakra érvényes beutazási szabályok a 18 éven aluli gyermekekre, az engedélyezett oltási kísérletekben részt vevőkre, valamint azokra a személyekre is vonatkoznak, akik egészségügyi okok miatt nem kaphatnak védőoltást. A megfelelő védőoltással nem rendkező utazók részére a meglévő korlátozások továbbra is érvényben maradnak.

Forrás: Wizz Air

Az utasok a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasoljuk az adott ország és város hivatalos konzuli weboldalát is leellenőrizni a problémamentes utazásért. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül, ám sok helyre továbbra sem elég az oltási igazolvány a beutazáshoz. A Wizz Air továbbá javasolja, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg úti okmányukat a repülőutak előtt.

A járatokra jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.

 

Borítókép: Wizz Air Aircraft

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: