A Wizz Air bejelentette együttműködését Európa egyik legnagyobb és a környezetvédelem mellett határozottan elkötelezett fesztiváljával, a Szigettel. Az összefogás célja a fenntartható fesztiválozás feltételeinek további bővítése, hogy a fesztivál résztvevői minél kevesebb hulladékot termeljenek tartózkodásuk során.

A Szigetre érkező vendégek évente több teherautónyi sátrat és más kempingezéshez szükséges eszközt hagynak hátra a helyszínen, ezek nagy része már használhatatlan, így csak a fesztiválon keletkező hulladékmennyiséget növeli. A Wizz Air augusztus 8-tól 17-ig tervezett akciójának köszönhetően a fesztiválozók kempingsátrukat térítésmentesen szállíthatják a légitársaság egyes Budapestre érkező és onnan induló járatain.

„A Sziget környezetvédelmi elkötelezettsége idén is töretlen, az évekkel ezelőtt életre hívott Greener Sziget koncepciónk keretében nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatosság népszerűsítésére, a fenntartható fesztiválozás feltételeinek megteremtésére.

A Wizz Air mostani akciója lehetőséget teremt arra, hogy a Szitizenek saját sátraikkal érkezzenek a Fesztiválra, majd ezeket haza is vihessék. Így nem kényszerülnek arra, hogy egyszerhasználatos kempingeszközöket vásároljanak, amik hulladékként végzik a Szigeten. A hátrahagyott, használható sátrakat, eszközöket pedig továbbra is a rászorultaknak tudják a látogatóink felajánlani” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Az akcióban Dortmundból, Eindhovenből, Liverpoolból, Londonból, Milánóból, Nápolyból, Nizzából, Párizsból és Rómából Budapestre induló járatok, illetve a Budapestről ezekre a desztinációkra visszainduló járatok vesznek részt. A sátrak súlya legfeljebb 10 kilogrammot nyomhat, míg maximális méretük 149x119x171 centiméter. A kör alakú sátrak átmérőjénél a meghatározott méret legfeljebb 171 centiméter lehet.

 

A Wizz Air azokra a fiatalokra is gondol, akiknek nem csak turistaként fontos a fenntarthatóság, őket munkatársként is szívesen látja a dinamikusan fejlődő légitársaság. A jelentkezés feltételeiről bővebb információk itt olvashatóak.