Vámos Robi, író legújabb, hiánypótló szerzeménye mindazoknak segít, akik úgy érzik, túl sok akadállyal kell szembenézniük. A „Légy Te is bánthatatlan!” című könyv sorra veszi azokat a helyzeteket, amelyek lerombolják az önbecsülést, és megoldásokat ad. Megtanít arra, hogy a piszkálódásokat a helyükön kezeljük, hogy ne álljunk meg, és ne térjünk le az utunkról csak azért, mert mások igyekeznek elbizonytalanítani.

– Létezik olyan, hogy “bánthatatlan”? Egyesek szerint nem. Hiszen az emberek mindig is fogják egymást bántani. Erre nincs orvosság, de azt hiszem, tudom, hogyan lehet orvosság nélkül gyógyítani. Sebeket befoltozni és visszaadni valaki erejét, amit elveszített – vagy amit elvettek tőle. Nem ígérhetem, hogy nem fognak bántani és nem piszkálnak soha többet, de azt igen, hogy ez a könyv erőt ad – kezdte a gyermekekkel foglalkozó szakember, aki azt is elmondta, miért írta meg új kötetét, és miben szeretne segíteni a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt?! Úgy véli, a saját utunk az igazi. Az a miénk. Senki más útját nem kell járnunk, de ehhez erősnek kell lennünk. És ez a könyv felvértez ezzel az erővel. Legyünk erősek, bármi is történik, maradjunk önmagunk! 

– Sok tanítványomat bántották, bántják. Leginkább szavakkal, valamint kibeszéléssel, kiközösítéssel, meg nem értéssel. Elsősorban a tanítványaim esetei inspiráltak arra, hogy írjak egy erről szóló átfogó, gyerekek és szülők számára egyaránt érthető és könnyen fogyasztható könyvet. Elsősorban kiskamaszoknak, kamaszoknak és szüleiknek szól a „Légy Te is bánthatatlan!”. Iskolásoknak, akiket nem értenek meg, vagy piszkálnak, kirekesztenek, csúfolnak, vagy bántanak, bántalmaznak. Megszólítom továbbá azokat is, akik másokat bántanak, mert hiszem, hogy őket is bántotta valaki, és sokszor az ő megoldásuk azoknak a megoldása is, akiket ők bántanak – részletezte Vámos Robi, aki azt is elárulta, mi a célja ezzel a kötettel, és miért pont ezt a címet adtad?!

 

Megjelent Vámos Robi, gyermekcoach „Légy Te is bánthatatlan!” című könyve

 

Egy támaszt szeretnék adni a bántottak kezébe, melyet bármikor kinyithatnak, ha támogatásra és megoldásra van szükségük egy-egy helyzettel kapcsolatban. Szeretném, hogy az iskolások tanóra keretében is feldolgozzák a könyvet. Ezért is készült hozzá munkafüzet is, melyet egyénileg és csoportban is lehet használni. Olyan címet akartam, ami egyszerre tartalmazza a “bántás” szót és a megoldást is. “Légy Te is”, azaz csatlakozzon az olvasó azok táborához, akik már tudják a megoldást a bántásokra. És “bánthatatlan”, mert természetesen a bántások nem feltétlenül maradnak el a könyv elolvasása után, viszont az olvasó reakciója egészen más lesz. Bánthatatlan lesz, mintha egy pajzs lenne a kezében, melyet használva önmaga maradhat akkor is, ha valakiknek ez nem tetszik, és hangos nemtetszésüket nyilvánítják ki. A könyv e tekintetben előző könyvem, a “Bátran lehetsz FURA!” témájához is illeszkedik – mondta az író. 

További információ: https://banthatatlan.hu/