Minden fejlődő cég életében eljön az idő, amikor a jól megszokott Excel táblázatok töltögetése és a papírfecniken vezetett munkaidő beosztások készítése helyett az adminisztratív teendőket már rendszerszinten kell kezelni. Hogyan veszi le a terhet a vezetőség válláról, és hogyan segít átláthatóan dolgozni egy vállalatirányítási rendszer? Alábbi cikkünkből megtudhatod!

Vállalatirányítási rendszer (ERP) előnyei

Nézzük a legfontosabbakat:

1. A-tól Z-ig minden folyamatot automatizál

Vállalatirányítási rendszer (ERP) használatával az automatikus számlázástól kezdve az árukészlet és a munkaerő-kapacitás rendszerezett nyilvántartásán át minden feladatot egyetlen integrált szoftverrel kezelhetsz. Ennek köszönhetően nem kell többé különálló rendszereket vagy táblázatokat használni , nem kell többé ugyanazt az adatot többször rögzíteni, hiszen egy komplett keretrendszer áll a rendelkezésedre, amely egy tipikus vállalat üzleti folyamatait lefedi, és biztosítja azok összehangolt működését. Akár egy vállalati operációs rendszerként is tekinthetünk rá.

 

Automatizálással egy dolgot máris nyersz:

  • Időt. Akármilyen egyszerű és apró adminisztratív teendőkről van szó, sok kicsi sokra megy alapon rengeteg időt rabolnak az automatizálatlan folyamatok. ERP rendszerrel azonban elfelejtheted a monoton, kézi adatrögzítő munkák jelentős részét. Az így felszabadult értékes időt pedig vállalkozásod további fejlesztésére – vagy éppen a jól megérdemelt pihenésre – is fordíthatod.

 

2. Növeli a munkatársak közötti együttműködést

Az egy közös rendszerben megvalósuló, rendszerezett munkavégzésből a vállalkozások vezetői és alkalmazottai egyaránt profitálnak. Minél kevesebb a kivétel-kezelés és minél inkább standardizáltak a folyamatok, annál gördülékenyebben halad mindenki. Habár az Asana és az Everhour, illetve a hasonló projektmenedzsment szoftverek kisebb csapatok esetén még megoldást nyújthatnak a projektek szervezéséhez, azonban egy komplex vállalatirányítási rendszer bevezetése új szintre emeli a vállalat irányíthatóságát, ugyanis tényeken alapuló számokat, statiksztikákat tud bármely részterületről vagy akár a vállalat egészéről pillanatok alatt biztosítani, amely a projektmenedzsment rendszereken túlmutat.

 

Hogyan segít az ERP?

  • A vezetőség és az alkalmazottak könnyen kommunikálhatnak egymással.
  • Minden dolgozó látja a saját feladatait és a velük kapcsolatos információkat, utasításokat.
  • Átlátható rendszert biztosít a projektek kezelésére.
  • Értesítést küld a közelgő határidős teendőkről.
  • Méri a munkaidőt.

 

3. Valósidejű információt nyújt

Az ERP rendszerek pl. online készletkezelőt és integrált pénzügyi modulokat tartalmaznak, amelyek értékes adatokkal szolgálnak a vezetői döntések megkönnyítéséhez. Összefoglaló táblákon keresztül mutatják be a fontos statisztikai adatokat, ezzel segítve a konkrét számadatok megismerését. A valós idejű statisztikák garantálják a gördülékenyebb napi ügymenetet, a fenntartható likviditást és a pontosabb rövid távú tervezést, amelyeket a mai ERP rendszerek bárhonnan elérhetővé tudnak tenni.

 

4. Biztonságosan tárolja az adatokat

Akárcsak az ideális könyvelő kiválasztása, úgy az adott vállalatirányítási rendszer melletti elköteleződés is bizalmi döntés. Mivel az ERP szoftverek számos bizalmas adatot tárolnak egyetlen rendszer keretein belül, ezért a magas szintű IT-biztonság elengedhetetlen a vállalkozások védelméhez. Szerencsére a sokféle különböző rendszer, platform, szétszórtan tárolt vállalati adatok helyett egy ERP rendszer biztonságát sokkal könnyebb kialakítani és fenntartani, mivel minden egy helyen, egy rendszerben van. A legkorszerűbb IT-biztonsági elveket alkalmazva tárolhatjuk az adatainkat a szerveren és az ERP rendszer belső jogosultság kezelési lehetőségeinek segítségével pedig szofisztikáltan állíthatjuk be még a saját kollégáink számára is az elérhető információkat.

 

 

A rendszerszintű gondolkodás mindig kifizetődik!

Vállalatirányítási rendszer bevezetésével minden vállalkozás hatalmas lépést tesz a tudatos növekedés felé. Az állandóan a saját feladataik után futó cégek stresszes világából kilépve a vezetőség tagjai és az alkalmazottak végre egy olyan átfogó szoftverrel dolgozhatnak, amely rendszerszinten kezeli és tervezhetővé teszi a legapróbb üzleti folyamatokat is. Mindezt rugalmasan, időt spórolva és költséghatékonyan.

 

Még nem találtad meg az igazit?

Fedezd fel a Flectra ERP rendszer előnyeit!

 

 

borítókép: Marta Filipczyk // Unsplash