2021. harmadik negyedévében a nyári hónapok alatt szezonálisan erős volumennövekedést ért el a Duna House Group. A franchise ingatlanközvetítés 20%-kal, a saját irodás ingatlanközvetítés 27%-kal, a hitelközvetítés pedig 103%-kal bővült év/év alapon. A COVID-19 2020. harmadik negyedévében az ingatlanpiacot nem, a hitelpiacot pedig kismértékben érintette negatívan.

Magyarországon a lakóingatlanpiac 10 éve nem látott szinteket ért el az év első felében, amit követően a nyári hónapokban némi megnyugvás volt jellemző. A Csoport magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2,4 milliárd forintos jutalékvolument elérve 10%-kal növekedett 2021. harmadik negyedévében 2020 azonos időszakához képest. A saját irodák volumene 18%-kal bővült. A hitelezés volumene 27%-kal emelkedett.

Lengyelországban elsősorban a hitelközvetítési volumenek organikus bővüléséről szólt a negyedév, míg az ingatlanszegmensek szintén erős dinamikát mutattak A lengyel franchise hálózat jutalékbevételei, 52%-os éves növekedéssel 975 millió Ft-ot értek el. A lengyel ingatlanközvetítő hálózat egy év alatt 16 irodával 96 értékesítési pontra gyarapodott és várhatóan 100 iroda fölé növekszik az év végéig. A lengyel saját irodák
teljesítménye 31%-kal múlta felül 2020. harmadik negyedévét. Hitelezésben kimagasló, 146%-kal bővült a Duna House Group pénzügyi közvetítői üzletága Lengyelországban. A volumenek 20%-át a korábban indított hálózatbővítésből származó volumenek adják, ugyanakkor a következő negyedévekben várhatóan tovább erősödik a hatásuk.

A Cégcsoport két nagy piaca mellett jelentős volt a cseh üzletágak teljesítménye is: sajátirodás ingatlanközvetítésben 41% volt az éves növekedés.

A teljes jelentés letölthető a BÉT honlapjáról.

 

Borítókép: Emily Wang / Unsplash

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: