Jelenleg semmilyen közösségi média platform segítségével, vagy hirdetési eszközzel nem lehet 100% pontossággal megcélozni a kismamákat. Nem képes erre sem a Facebook, sem az Instagram, sem a Google Adwords. Miért nem? Mert nem tudják biztosra, hogy kik várandósak. Érdeklődés alapján próbálják beazonosítani őket, az pedig vagy sikerül, vagy nem.

A PregHello 2020 áprilisában vált elérhetővé az alkalmazás áruházakban, azóta futótűzként terjed. Felhasználói 100%-ban magyar várandós nők. Hogy miért izgalmas ez a történet? Olvasd el a cikkünket.

A PregHello sztori

Németh Nórát, a PregHello app tulajdonosát és megálmodóját egy kávé mellett ismertem meg. Elmesélte személyes élettörténetét, amely tele volt utazással, és hazatérve a következő kaland sem váratta sokáig. Belevágott egy, a kismamáknak szóló applikáció létrehozásába, ami rövid idő alatt hatalmas sikert aratott. A több külföldön töltött év után megállapodva, férjével együtt létrehoztak egy olyan felületet, amire, mint kiderült, égető szükség volt.

„Miután megtapasztaltam, hogy mennyi ellentmondásos információ kering az online és offline felületeken, az az ötletem támadt, hogy

csinálni kellene a kismamák számára egy kalauzt.”

Bár nem vagyok kismama, elképzelem, mennyi teendővel járhat az a kilenc hónap, amíg a pocaklakó világot nem lát. A PregHello azoknak a kismamáknak szól, akik naprakész, felkészült tudással szeretnének rendelkezni, valamint biztonságban érezni magukat várandósságuk hónapjai alatt, és azután.

Forrás: Németh Nóra, a PregHello alapító tulajdonosa

Az applikációról bővebben

A XXI. századi információáradatban nincs könnyű dolga egy kismamának. Számtalan fórum és platform áll rendelkezésre az útbaigazításhoz, emiatt bonyolult feladat  összehalászni a ténylegesen megbízható tippeket, tanácsokat. Ezzel szembesült Nóra is a várandóssága alatt. Ezután jött az ötlet, hogy erre a problémára szeretne megoldást találni, segítséget nyújtani a gyermeket váró nőknek, hogy érezzék, nincsenek egyedül ebben az életreszóló helyzetben.

Egy olyan platform jött ezáltal létre, ahol minden fontos információhoz egy helyen juthatnak hozzá és a várandósság során felmerülő kérdésekre azonnali választ kaphatnak hiteles forrásból, magyar szakértőktől.

A tartalmak minden esetben a magyarországi rendszert, és az itthoni körülményeket veszik figyelembe, beleértve:

  • az itthoni várandósgondozást,
  • vizsgálatokat,
  • állami támogatásokat (itt az igényléshez szükséges dokumentumok az applikáción belül letölthetőek).

 

Forrás: Németh Nóra, a PregHello alapító tulajdonosa

„A kismamák le tudják tölteni a szükséges formanyomtatványokat is, így azzal sem kell bajlódni az ügyintézéskor. Természetesen tervezünk további fejlesztéseket is, például

hamarosan súlygyarapodást is lehet majd mérni, illetve dolgozunk az angol nyelvű változaton is,

annak érdekében, hogy a Magyarországon élő, de magyarul nem beszélő várandós anyukáknak is segítséget nyújthassunk” – tette hozzá a PregHello tulajdonosa.

Kiemelkedik a többi globális applikáció közül, ahol általános információt osztanak meg a felhasználókkal. A cikkeket magyar egészségügyi szakértők írják/lektorálják, így garantálják a hiteles, szakszerű tartalmakat. 

Az indulás óta az applikáció az első helyen szerepel az alkalmazásáruházakban a hasonló kategóriájú alkalmazások között, organikusan, hirdetés nélkül.

“Hitvallásunk, hogy minden várandós édesanyának lehetőséget kell biztosítani ingyenes keretek között arra, hogy egyszerűen, egy helyről az összes fontos információhoz hozzájusson.

Az pedig elengedhetetlen, hogy az applikációban közölt tartalmak szakszerű, hiteles forrásból származzanak. A visszajelzések alapján ez az, amit a célközönségünk a legjobban értékel.”

Forrás: Németh Nóra, a PregHello alapító tulajdonosa

HOGYAN MŰKÖDIK A PREGHELLO?

A születésre vonatkozó adatok megadásával az app elhelyezi a kismamát az aktuális várandóssági hétben. Ettől a pillanattól kezdve a kismama hétről hétre követheti várandósságának teljes időszakát, és figyelheti a kisbabája fejlődését. 

A felhasználók a PregHello partneri rendszerén keresztül kedvezményeket is biztosít az alkalmazás kuponok formájában.

Az applikáció „Tudástár” menüje az applikáció lelke. Itt található az összes fontos tudásanyag, ami segíti a babát várókat eligazodni a magyar rendszerben. A témakategóriák a következők:

  • Várandós étkezés, szoptatás és a testmozgás is.
  • A „Teendőkmenüpont kipipálható listákkal segít felkészülni a baba érkezésére.
  • A „Mit ehetek?” részben rákereshetünk a kívánt ételre és leellenőrizhetjük, hogy az adott ételt szabad-e várandósként fogyasztani vagy sem. 
Forrás: Németh Nóra, a PregHello alapító tulajdonosa

Az alkalmazás ingyenes, és az is marad

Nóra missziója, és végső célja, hogy a kismamák számára természetessé váljon az applikáció használata, és ezáltal minél kevesebb aggódás legyen életük része a várandósság idején. Egyetlen funkcióját sem fogják a jövőben fizetőssé tenni.

Nóra arról is beszélt, hogy a cégekkel szigorú feltételrendszer alapján kerülnek partnerségbe. Az applikációban csak olyan termékek és szolgáltatások jelenhetnek meg, amelyek ugyanolyan hitelesek, mint maga a felület. A kismamákat célzó vállalatok számára ez azért is lehet nagy lehetőség, mert a közösségi médiában ezt a célcsoportot nem lehet száz százalék pontossággal elérni, ellenben az applikációval, amit csak várandós kismamák töltenek le.

Partneri kapcsolatra a preghello@gmail.com email címen lehet jelentkezni.

 

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

 

Kapcsolódó: