A szállodaipar számos munkalehetőséget takar a vendéglátósok számára. Sőt, egy-egy pozíció akár az “iparágon kívülről” érkezve is bátran betölthető. Pécs turisztikai szempontból is vonzó hely, a Mecsek lábánál és a városban pedig több neves szálloda is várja a tehetséges, dolgozni akaró és tudó munkaerőt. De hogyan helyezkedhet el valaki a helyi hotelekben és mit kell csinálni az egyes pozíciókban?

 

Milyen pozíciókban lehet dolgozni a pécsi szállodákban?

Többféle pozíció is betölthető a pécsi szállodákban. Dolgozhat recepciósként, szakácsként, felszolgálóként, takarítóként is. Ide kattintva találhat szállodai szobaasszony munkakörben állást Pécsett – vagy egyéb munkalehetőségeket, legyen az recepciós, szakács, pincér vagy bármi más. A teljes pécsi álláskínálatot itt találja: pecsallas.hu.

Melyek a legnépszerűbb pécsi szállodák és mi kell az elhelyezkedéshez?

Pécsen több nagy és népszerű szálloda is található, mint például a belvárosban elhelyezkedő Corso Hotel, a prémium minőségű Palatinus a Király utcában, vagy épp a Laterum – a mesebeli Hotel Makár pedig a Mecseken nyújt nem mindennapi panorámát Baranya szívéről.

 

Ezek a helyet mind várják a lelkes érdeklődőket, és szükség is van a jó munkaerőre, hiszen a város látogatottsága nem csökken, sőt, a külföldi turisták száma is egyre csak nő – már nemcsak a tanulni vágyók vagy a szomszédok, hanem a közeli Pogányban elérhető repülőtér járatainak újraindításával Németországból, Máltáról vagy akár Görögországból is könnyen jöhetnek ide az emberek.

Milyen feladatok várnak a szállodaiparban dolgozókra?

Egy szállodai szobaasszony felelős a tökéletes tisztaságért, és biztosítja, hogy tényleg a rend legyen a lelke mindennek. E nélkül egy szálloda sem tud jól működni, hiába a jó kiszolgálás vagy bármi más. De a recepciósok munkája is esszenciális, hiszen gondoljunk csak bele, ez az első benyomás a szállodába érve. Az pedig, hogy az ember a nyaralás alatt egy jót egyen-igyon, szintén a szállodai dolgozók felelőssége lehet – például egy félpanziós ellátás során.

 

Így vagy úgy, az állandó pörgés garantált – cserébe viszont az igényes megjelenést, az emberekre való odafigyelést, az udvariasságot is biztosítani kell. Bármit is dolgozzon az ember egy szállodában, ez nem az a hely, ahol rá lehet rúgni az asztalt a főnökre vagy az ügyfélre – a vendég mindig az első, és mindig igaza van!

 


Kép forrása: freepik.com