Mi az, ami elengedhetetlen egy otthoni irodában vagy a diákszobában? Természetesen egy jó íróasztal, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen dolgozhasson és minden, ami ehhez szükséges, kéznél legyen. Legalább ilyen fontos a jó szék – a megfelelő szék kiválasztása nagyban befolyásolja a gerinc egészségét és a munka folyamatos kényelmét. Van még valami, ami rendkívül hasznos ám gyakran figyelmen kívül hagyják a munkakörnyezet kialakítása során, nevezetesen a padlóvédő szék alátét! Ez az apró kiegészítő védi a padlót szék vagy fotel mozgatása pl. a csúsztatás, görgetés, húzás által okozott sérülésektől.

 

Padlóvédő szék alátét – kényelem, dizájn és biztonság

Miért érdemes használni a padlóvédő szék alátétet? Elsősorban a padló védelme érdekében. Függetlenül attól, hogy kerámia, laminált parketta vagy természetes fa a padló felülete – egyik sem képes ellenállni a rá nehezedő tárgyak folyamatos mozgatásának. A padlóvédő szék alátét védi a felületet a sérülésektől – a forgófotelek vagy széklábak kerekei által okozott horpadásoktól és karcolásoktól. Ezenkívül megfelelő anyagokból készülnek, kiváló hangszigetelést biztosítanak, így jól beválnak az éjszakai munka vagy tanulás során. Télen a padlóvédő szék alátét az íróasztal melletti ülést kellemesebbé teszi – hiszen ez is egyfajta szigetelést jelent a hideg padló ellen. Végezetül – egy érdekes szék alátét a szoba dekorációjává is válhat.

 

Milyen szék alátétet válasszunk?

Méret, anyag és mintázat– ezeket vegye figyelembe a szék alátét választásakor. Mindenekelőtt fontos, hogy a szőnyeg méretét a szék mozgásterülete alapján válassza. Ami az anyagot illeti – a legnépszerűbbek a vinil alátétek, tartósak és könnyen tisztíthatók. A megfelelő minta kiválasztása viszont egyéni kérdés. Ha a szobában egyébként nincsen szőnyeg – lehet kicsit bolondozni a mintákkal. A padló bármilyen díszítése esetén azonban – az alátét legyen inkább egyszínű és diszkrét, hogy ne zavarja meg a berendezés koncepcióját.