Nem kell védettségi igazolványt felmutatnia azoknak, akik a szabadulószobákban szeretnének szórakozni egyet. Ez köszönhető az előzetes regisztrációhoz kötött belépésnek és a létszámkorlátozásnak, így kisebb csoportok, baráti vagy családi társaságok biztonságosan szórakozhatnak.

A kormányrendelet egyértelműen fogalmaz azokról a helyekről, amiket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni, mint például az éttermek belső területei, vagy az állatkert. Azonban a szabadulószobák esetében nincs ilyen kikötés, a helyeket bárki látogathatja. Ez azzal is magyarázható, hogy az oda érkező kisebb csoportok rajtuk kívülálló személlyel nem találkoznak

„A szabadulószoba egy olyan hely, ahol kizárólag a megválasztott emberekkel együtt, a 4 fal között lehet játszani. Értelmetlen lenne védettségi igazolványt kérni, mivel nem nagyon kell más emberekkel találkozni a játékvezetőn kívül” – mondta Josep Zara, a Neverland ötletgazdája és alapítója.

Az emberek már nehezen tudják követni, hogy mikor mit szabad csinálniuk, így sokan azt gondolják, hogy mindenhez védettségi igazolvány kell. Azonban az itthon működő szabadulószobák, azaz a Neverand a PánIQ Szoba, a LockedRoom és a Mystiqueroom a kormányrendelet értelmében nem köti ehhez a látogatásokat.

Mistique Room, Kocka. Forrás: Neverland

Folyamatos a fertőtlenítés


Bár a szabadulószobákban több csoport is megfordul egy nap, mindenhol figyelnek arra, hogy a járvány harmadik hullámakor is a lehető legbiztonságosabb kikapcsolódás lehessen.

„Fokozottan ügyelünk a higiéniára és ezt az összes szabadulószobáról is elmondhatom. A felületeket fertőtlenítjük, a személyzet pedig maszkban van, ezért nagyon alacsony az esélye a vírus terjedésének. Mindenhol kézfertőtlenítőt is biztosítunk a játékosoknak, így épp annyira biztonságos tud lenni, mint otthon egy szűk körű családi összejövetel, vagy mint egy baráti találkozó” – mondta Josep Zara.

Mistique Room, Kocka. Forrás: Neverland

Visszaesett a forgalom


Ahogy minden szektort, a szabadulószobák is megérezték a koronavírus járvány okozta forgalomcsökkenést, az előző nyárhoz képest 70-80 százalékos visszaesést tapasztaltak.

„A legutóbbi enyhítések óta már sokkal többen tudják, hogy nyitva vagyunk, de azt nagyon kevesen, hogy védettségi igazolvány nélkül látogathatóak a szabadulószobák” – meséli a Neverland ötletgazdája és alapítója.

Pedig a szabadulószoba a koronavírus járvány alatt remek szórakozás, ugyanis kicsit kimozdítja az embereket a komfort zónájából. Azoknak is jó szórakozási lehetőség, akiknek még nem érkezett meg az igazolványa, vagy nem is szeretnék beoltatni magukat, de legálisan, beltéren akarnak szórakozni.

 

Szeretnél szerepelni egy szakmai interjúban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: