Az eredményes csomagolástechnikához hozzájárulnak a csomagolás folyamatát segítő és eredményesebbé tévő gépek, amelyek leveszik az emberek válláról a terhet, miközben felgyorsítják és leegyszerűsítik a csomagolás folyamatát. Ilyen elengedhetetlen gép a pántológép is, amely a csomagok biztonságos rögzítésére szolgál annak érdekében, hogy rakodás, szállítás és tárolás alkalmával ne boruljanak szét és ne sérüljenek meg a benne található termékek.

 

A csomagok épségének biztosítása érdekében használjon Ön is pántológépet, amely a megfelelően kiválasztott pántszalaggal tökéletesen ellátja a feladatát: azaz erőteljesen rögzíti a csomagokat, megőrizve azok eredeti állapotát. 

 

Miért van szükség pántológépre?

Annak ellenére, hogy magas minőségű kartondobozt alkalmazott, amelyet megfelelő mennyiségű térkitöltő anyaggal bélelt ki és erős ragasztószalaggal rögzített, a stabilitás érdekében szüksége lehet a pántológép erejére. 

 

A pántszalag segítségével a csomagok nem fognak össze-vissza borulni a kamion rakterében, így a benne található termékek sem fognak megsérülni a nem várt külső hatásoktól. A pántológépre nemcsak akkor van szükség, ha a csomag nagy kiterjedésű, hanem több, kisebb csomag együttes rögzítéséhez is kiváló. 

 

Reményi
Reményi Antal, Reményi Csomagolástechnika Kft.

 

Hogyan működik a pántológép?

A pántológép használatához a csomagokat raklapra is lehet helyezni, de akár anélkül is stabilan pántolható. A lényeg, hogy több csomag egybe rögzítésekor a dobozoknak tökéletesen kell illeszkedniük egymáshoz. Mindez azért lényeges, hiszen a pántszalag összehúzza a csomagokat, így abban az esetben, ha nem állnak szorosan a dobozok, akkor sérülhet annak tartalma. 

 

Pántolás során az élvédők alkalmazása is indokolt, mely a doboz széleinek merevítésére szolgál annak érdekében, hogy a pántszalag összehúzó ereje egyenletesen érje a doboz minden egyes pontját. 

 

A pántológépek típusai

A pántológépeknek több típusa ismert. Meghajtás tekintetében léteznek az automata és félautomata pántológépek, de vannak mechanikus pántológépek is, amelyeket emberi erő segítségével alkalmaznak. A csomag mennyiségétől és nagyságától függően szükséges kiválasztani a vállalkozása számára ideális csomagológépet. 

 

A kézi pántológép

A mechanikus pántológépek viszonylag alacsony áron megvásárolhatók, azonban kisebb mennyiségű csomag pántolására ajánljuk. Kézi pántológép tekintetében is választhatja a vezetékes vagy akkumulátoros típust annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen a munka. 

 

A félautomata és automata pántológép

A félautomata pántológép nagyság tekintetében egy asztalhoz hasonlítható, melyen a kisebb csomagok gyors és egyszerű pántolása zajlik. Laza és feszes rögzítés egyaránt beállítható. A lábain található görgőknek köszönhetően kifejezetten mobilis, így robosztus mérete sem akadályozza meg a helyváltoztatásban. 

 

Félautomata, hiszen a munkafolyamatokhoz emberi segítségre van szükség – a pántolószalagot kézzel szükséges bevezetni a zárószerkezetbe, majd a pántszalagot át kell vezetni a csomag fölött, hogy a gép érzékelje és elvégezze rajta a pántolást.

 

Az automata pántológép esetében a munka javát a gép végzi. Kinézetre hasonló, azonban rendelkezik egy keretes szerkezettel, amely előre beállított erővel feszíti meg a szalagot, majd végeit dörzshegesztéses módszerrel rögzíti.

 

A pántszalag fajtáia

Pántszalagok tekintetében 3 fő típusról beszélhetünk, melyek alkalmazásához különböző pántológépre van szükség. Így mielőtt választana érdemes megismerni annak felhasználási területeit. 

 

A PP pántszalagok

A PP pántszalagok mechanikus és fél-, valamint automata pántológépekhez egyaránt alkalmas. Gyors és hatékony rögzítés eszközölhető segítségével. Csat nélkül is tart, így a rakomány biztonságos és stabil rögzítését szavatolja. Kisebb és nagyobb csomagok esetében egyaránt alkalmazható.

 

A PET pántszalagok

A PET pántszalagok külsőleg is különböznek a többi pántszalagtól, mivel a többivel ellentétben zöld színűek. Kiemelkedően stabil rögzítésre képesek és a nagyobb súllyal rendelkező csomagok esetében is magabiztosan alkalmazhatóak. Prégelt és nem prégelt kivitelben is kapható. Rögzítésük elsősorban automata pántológéppel történik.

 

A PES pántszalagok

 

A PES pántszalagok akár utólag is feszíthetők, kiemelkedő rugalmasságuknak köszönhetően. Könnyű, puha, szőtt anyagból készült, amely kinézete ellenére kifejezetten tartós és nagy csomagok rögzítésére is képes. 

 

A PP és a PET szalagokhoz kézi mechanikus és akkumulátoros, valamint asztali és keretes pántológépek egyaránt alkalmazható. A PES szalaghoz kézi erőre van szüksége, amellyel gyorsan és kis energiabefektetéssel pántolható a szőtt szalag. 

 

Nézzen körül a Reményi Csomagolástechnika Kft. kínálatában és találja meg vállalkozás számára legideálisabb pántológépet és pántszalagot.

 

(marketing: DLX MEDIA)