Az e-kereskedelem területén dolgozó vállalatoknak szembe kell nézniük azzal a kihívással, hogy miként tudják gyorsan és hatékonyan kiszállítani termékeiket a vásárlók számára. A kiszervezett logisztika egy olyan megoldás lehet, ami segíti a vállalatokat abban, hogy növekedésüket fenntartsák és piaci előnyre tegyenek szert. Cikkünkben bemutatjuk, milyen eszközökkel segítheted vállalkozásod fejlődését.

Napjaink webáruházainak a kihívásai

Az online kereskedelem fejlődésével a webshopoknak is folyamatosan új kihívásokkal kell szembe nézniük. Az egyik, hogy az összes vásárló a lehető leggyorsabban szeretne hozzájutni rendeléséhez. Ma már, ha 3-4 napnál több szállítási időt garantálsz, szinte esélyed sincs a piacon.

A másik hatalmas kihívás, hogy napjainkban már olyan széleskörű feladatokból áll egy nyereséges e-kereskedelem logisztikai működése, hogy sokszor szinte lehetetlen megoldani házon belül. Ezért a legtöbb esetben ennek a hatékony menedzselését szakemberek kezére kell bízni.

Mindkét esetben a kiszervezett webshoplogisztika jelentheti a tökéletes megoldást.

Miben segít a kiszervezett logisztika?

A kiszervezett logisztika lényege, hogy egy külső szolgáltatót bízol meg a webáruház logisztikai feladatainak ellátásával. Ennek előnyei közé tartozik, hogy a vállalatnak nem kell saját logisztikai infrastruktúrát fenntartania. A kiszervezett szolgáltató tapasztalatára és szakértelemére támaszkodva, gyorsabban és hatékonyabban tudja ellátni webáruházad a feladatokat.

Segítségével gyorsabban tudod teljesíteni a rendeléseket, ami növeli a vásárlói elégedettséget és a visszatérő vásárlók számát.
Továbbá sokkal könnyebben tudsz alkalmazkodni a piaci igényekhez és a változó üzleti körülményekhez is.

Complexpress teljeskörű, 4PL szolgáltatásával könnyedén csökkentheted kiadásokat, hiszen nem kell külön raktárbérleti díjat és rezsidíjat fizetned. Ezenfelül rengeteg időt spórolhatsz meg, ugyanis az adminisztráció, csomagolás és visszáru kezelés helyett az értékesítés erősítésére és a termékek fejlesztésére fordíthatod az időd.

Átlátható árazásuknak köszönhetően ráadásul nem kell váratlan, extra költségektől tartanod. Nincsenek rejtett költségek, extra díjak, sem pedig plusz polcdíjak.

Mindezek mellett kedvezőbb kiszállítási díjakkal is kalkulálhatsz, ugyanis logisztikai cégként kedvezményesebb szállítási árakat biztosítanak.

Összességében elmondható, hogy a kiszervezett logisztikával megfontoltabb üzleti döntéseket hozhatsz, hiszen a teljes folyamatot átláthatod, a folyamatos jelentéseknek köszönhetően.