Az infrafűtés korunk egyik legmodernebb és legkényelmesebb fűtési formája. Sajnos sokan még nem ismerik előnyeiket, valamint a benne rejlő számtalan lehetőséget, azonban bejegyzésünkkel szeretnénk eloszlatni a kételyeket és bemutatni ezen fűtési rendszer leglényegesebb tulajdonságait, valamint legnépszerűbb fajtáit. 

 

Rengeteg tévhit látszik elterjedni az elektromos fűtéssel és ezen belül az infrafűtéssel kapcsolatban. Sokakat tántorít el a vásárlástól és a fő fűtési módként való alkalmazásától a legmegtévesztőbb megállapítás, miszerint az elektromos fűtés – az energia felhasználásának tekintetében – drága. Tudatos használattal, valamint a beállítható energiafelhasználás csökkentő funkciónak köszönhetően kevesebbet fogyaszt, mint a hagyományos fűtőberendezés. Mindazonáltal pedig sokkal egészségesebb, mind az ember, mind pedig a környezete számára.

 

Hol alkalmazhatja az infrafűtést, mint népszerű fűtési formát?

 

Az infrafűtés fő melegforrásként, de akár kiegészítő fűtési alternatívaként is használható. Mivel mindazonáltal, hogy az energiát tudatosabban használhatja fel általa, a készülék kifejezetten modern biztonsági beállításokkal rendelkezik. Így nincs kikötés, hogy milyen helyszínen funkcionálhat – akár vizes helyiségekbe – fürdőszobákba is telepíthető, mindazonáltal pedig kifejezetten népszerű padlófűtés formájában is.

 

Az infrafűtés szinte mindenhol alkalmazható – legyen szó családi házról, társasházról, nyaralóról, üzletről, műhelyről, sportcsarnokról, vendéglátóipari egységről vagy akár orvosi rendelőről. Így a háztartási használaton túl számos iparágban megjelenhet, mint fűtési forma.

 

Az alkalmazásának módja is sokszínű, mivel padlófűtésként, falfűtésként sőt még mennyezeti hősugárzóként is biztosíthatja otthona megfelelő hőmérsékletét. Kiegészítő fűtési megoldásként pedig a mobil eszközöket is választhatja, mellyel nincsen helyhez kötve.

 

Az infrafűtés különböző típusai

 

Az infrafűtés csoportjába tartoznak az infrapanelek, az infra fűtőfilm vagy infra fűtőfólia, valamint a sötétsugárzók. Kifejezetten széles a skála, melyből a preferenciái, valamint a helyiség adottságai alapján választhatja ki a legideálisabb megoldást.

 

Hogyan spórol energiát infrapanellel?

 

Az infrapanel az a készülék, amely lakossági használatban a legelterjedtebb fűtési rendszer, mivel mindazonáltal, hogy a legrégebben elérhető modell egyike, kifejezetten sokoldalú: különböző méreteinek, kialakításának, valamint teljesítményének köszönhetően. Megjelenése letisztult, így bármilyen stílusú otthonba könnyen beilleszthető. 

 

Az infrapanelek – mint a többi infravörös sugárzásra épülő infra fűtőtestek először magát az embert, majd pedig a helyiségben lévő tárgyakat fűtik fel, így kifejezetten jól használják fel az energiát. Nem fogja zavarni a kavargó levegő sem, hiszen általa nincs légmozgás. Csendes, így még működése közben sem kelt semmilyen hanghatást.

 

Az infra fűtőfólia felhasználási lehetőségei

 

Az infra fűtőfólia vagy másnéven fűtőfilm egy kifejezetten gazdaságos és energiatakarékos fűtési rendszer, mely kiváltja a látható fűtőtesteket, hiszen a padlóba helyezhető padlófűtésként, továbbá a falba vagy a mennyezetbe is kerülhet. Széleskörűen felhasználható, még a problémásabb pontokon is könnyen alkalmazható. 

 

Kivitelezése és telepítése gyors, valamint egyszerű, így nem kell nagyobb beruházási költségekre számítania, amennyiben az infrafűtés ezen típusát választja. Az infra fűtőfólia által kiélvezheti a rövid felfűtési időt, valamint az általa biztosított jó minőségű levegőt. Beállítása kényelmes, hiszen okos otthon vezérléssel vagy pedig a hagyományosabb termosztáttal akár helyiségenként is beállíthatja a megkívánt hőmérsékletet. 

 

Fűtés sötétsugárzóval? Hogyan hasznosul az energia?

 

A sötétsugárzók nem bocsátanak ki fényforrást, ahogyan azt az elnevezése is tükrözi – működése során infravörös sugarakkal biztosítja a szükséges hőhatást. Kifejezetten rövid idő alatt képes felfűteni a helyiséget, legyen szó kisebb öltözőről, teraszról, asztalosműhelyről, vagy egy nagyobb raktárról, csarnokról, akár hűtőházról. Túlmelegedéssel szembeni védelemmel rendelkezik, így működése tökéletesen biztonságos.

Amennyiben szeretné kiválasztani az otthonába leginkább illeszkedő, energiatakarékos fűtési megoldást egy infrafűtési rendszer személyében, akkor bátran forduljon a Fűtőfólia csapatához, akik készséggel állnak rendelkezésére.