Ma már elhibázott döntésnek számít, ha valaki úgy épít fel egy marketingstratégiát, hogy abban nem számol a videós tartalomgyártással. Nem véletlen, hiszen a videók olyan intenzív élményt képesek nyújtani az effekteknek köszönhetően, hogy minden más tartalomnak nehéz versenybe szállni velük.

 

Kevés olyan ember lehet, akinek a kíváncsiságát nem kelti fel egy jól elkészített videó. Ráadásul sokkal szívesebben osszuk meg másokkal ezeket az élményeinket, így az organikus terjedése is sokkal nagyobb, mint mondjuk egy képnek.

3 lépésben összefoglaltuk, hogy mi segíthet abban, hogy sikerre vidd a videós tartalomstratégiádat:

 

1.) Mindig a célközönséged nyelvén szólj a videókban

 

Tudnod kell, hogy kiket szólítasz meg és mit akarsz nekik mondani. Nemcsak a mondandódnak, de a nyelvezetnek, amit használsz is koherensnek kell lennie, stílusodnak is egységet kell tükröznie.

Ez persze nem mindig magától értetődő, épp ezért fontos, hogy piackutatást végezz mielőtt belekezdel a videó készítésbe. Ehhez a következőket teheted:

  • legyél minél nyitottabb a célcsoportod irányába, építs személyes kapcsolatokat
  • kövesd a konkurenciád közösségi oldalait és nézd meg az ott található kommenteket, véleményeket
  • a témádba vágó fórumokon is tájékozódhatsz

Minden videód tükrözze, hogy ki vagy te, mutass egységes képet a külvilág felé, hogy könnyen beazonosítható legyél!

 

2.) Fontos a videó témájának kiválasztása

 

Ha megtaláltad a saját hangodat és azt, ahogyan a célközönségedet meg akarod szólítani, akkor ehhez a jövőben mindig ragaszkodnod kell. Ha csapongsz a témák között, akkor könnyen lehet, hogy összezavarod a követőidet és ezzel még a kedvüket is szegheted, hogy a jövőben figyelemmel kísérjenek.

 

A következőket tisztázd magadban előre:

  • milyen téma körül fognak készülni a videóid
  • milyen sikertényezők mentén méred az eredményességedet
  • milyen platformokon kívánsz jelen lenni
  • milyen rendszerességgel fognak készülni a videóid

 

TIPP

Célszerű előre elkészítened egy ütemtervet, ami mankóként fog szolgálni a jövőben és segít, hogy az előre eltervezettekhez tartsd magad. Gyűjtsd össze a témajavaslataidat és a feladat elvégzéséhez szükséges teendőidet.

 

3.) Legyél kreatív a videó készítés során! 

 

Legyen szó Youtube csatorna indításról vagy egy közösségi média kampányról, a videód elkészítésének módja széleskörű lehetőségeket kínál fel.

Ezért is fontos, hogy előre leszögezett tervek alapján haladj, hogy minden videód tükrözze a márkádat és egyedi legyen. Bármilyen témában is készítsd a videóidat a sikered záloga az lesz, hogy mennyi energiát és időt fektetsz a munkába. Ne sajnáld az idődet a minőségi munkára!

 

TIPP

Ha azt akarod, hogy a nézőid cselekedjenek (márpedig minden videónak van célja) akkor ebben segítened kell őket, mert maguktól könnyen eltévelyednek. Ebben segít a CTA, vagyis a call to action, amely felszólítja, cselekvésre ösztökéli a nézőket, arra, amit te szeretnél, hogy tegyenek. Ne hagyd ki a lehetőséget, minden videó végére tegyél CTA-t!

 

Ha valóban szenvedéllyel és profin fogsz bele a videós tartalomgyártásba, akkor az segíteni fog téged a forgalom növelésében. Ha úgy érzed, hogy segítségedre lenne szükséged abban, hogy tényleg azokhoz szólj, akikhez és ahogyan szeretnél, céljaidat elérve, akkor válaszd segítségül profi csapatunkat videós tartalomgyártásra.