A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága további bővítést jelent be olaszországi bázisain. A vállalat a fejlesztéseket követően az ország harmadik legnagyobb légitársaságává lép elő. A Wizz Air emellett két Airbus A321neo repülőgépet telepít a Róma-Fiumicino Repülőtéren található bázisra, míg egyet Milánó-Malpensára.

A repülőgépek allokálása 12 új útvonal elindítását, valamint a járatsűrűség növelését eredményezi öt útvonalon Róma-Fiumicino és három útvonalon Milánó-Malpensa repülőteréről. Az utasok ezentúl hét új úti célra Barcelonába, Göteborgba, Malagába, Párizs-Orlyba, Portóba, Sevillába és Valenciába repülhetnek Róma-Fiumicinóból. Emellett a Wizz Air öt új útvonalat vezet be Milánó-Malpensából Cardiffba, Dzsiddába, Marsa Alamba, Rijádba és Jerevánba. Az új útvonalak 2022 októberétől indulnak, a jegyek már kaphatók a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán.

„Örömmel jelentjük be olaszországi bővítésünket, mellyel az ország harmadik legnagyobb légitársaságává válunk. A fejlesztések jelzik az elkötelezettségünket az olasz piac iránt. A Rómába és Milánóba telepített repülőgépeinkkel tovább erősítjük belföldi kínálatunkat, így utasaink 12 új célállomásra juthatnak el velünk” – mondta Robert Carey, a Wizz Air elnöke.

Fotó: Unsplash/Artur Voznenko