• A FlixBus anyacége, a FlixMobility jogi formája FlixMobility SE lesz
  • André Schwämmlein CEO-ként, Daniel Kraus CIO-ként foglal helyet az
    igazgatótanácsban
  • Christoph Debus új CFO március elején csatlakozik az igazgatótanácshoz
  • Jochen Engert társalapító az igazgatóságból a felügyelőbizottságba ül át
    2022. április 1-től

A FlixMobility alapítása után 10 évvel jogi formájának GmbH-ról SEre változtatásával és menedzsmentjének átalakításával jelöli ki a jövőbe vezető utat. Az új, három tagú igazgatótanácsot a társalapítók, André Schwämmlein (CEO) és Daniel Krauss (CIO), illetve a vállalat új CFO-ja, a 2022 márciusában érkező Christoph Debus alkotja majd. A korábbi társügyvezető igazgató és szintén alapító Jochen Engert a felügyelőbizottsághoz csatlakozik 2022. április 1-től. Az átalakítással a vállalat újrapozicionálja magát ambiciózus céljai elérése érdekében, hogy vízióját megvalósítva fenntartható és megfizethető mobilitási lehetőséget biztosítson világszerte.

Forrás: FlixBus

Új igazgatótanács, új pénzügyi igazgató

A jövőben az igazgatótanácsot André Schwämmlein (CEO) és Daniel Krauss (CIO), illetve Christoph Debus, a vállalathoz 2022 márciusában újonnan csatlakozó CFO alkotja majd. André Schwämmlein vezeti a FlixBus és FlixTrain üzleti egységeket, a kereskedelemmel, kommunikációval, kormányzati kapcsolatokkal és fenntarthatósággal foglalkozó funkciókat. Daniel Krauss CIO-ként a technológiával és humán managementtel kapcsolatos területekért felelős. Christoph Debus a pénzügyi igazgatói pozíciót veszi át március elején. Felelősségi körébe tartozik majd minden pénzügyi és jogi funkció a vállalaton belül. Christoph Debus a mobilitási szektor szakértője, számos olyan területen töltött be vezető pozíciót a tőkepiacon, ami túlmutat a klasszikus CFO szerepkörön. Korábban a Thomas Cook Group Airlines CEO-ja, illetve legutóbb a Condor CFO-ja volt, ahol sikeresen pozicionálta át a vállalatot. Az új vezető Christian Rummelt váltja, aki távozott a FlixMobility-től. A vállalat a jó közös együttműködést megköszönve kíván a jövőre minden jót a korábbi pénzügyi vezetőnek.
Christoph Debus csatlakozásával egy kiemelkedő iparági szakértőt nyertünk, és nagyon várjuk a jövőbeli közös munkát.” – mondta el André Schwämmlein.

„Sokéves, légitáraságoknál szerzett tapasztalatommal izgatottan várom, hogy most az utakra és sínekre fókuszáljak, segítsem egy olyan vizionárius, fenntartható és feltörekvő vállalat jövőjének alakítását, mint a FlixMobility.” – tette hozzá Christoph Debus.

Matteo Maretto / Unsplash

Új felügyelőbizottság

Jochen Engert, aki André Schwämmleinnal és Daniel Krauss-szal együtt alapította, illetve társügyvezető igazgatóként vezette a vállalatot, a felügyelőbizottsághoz csatlakozik 2022. április 1-jén, azt követően, hogy a FlixMobility befejezi jogi formájának európai részvénytársasággá való változtatását. A felügyelőbizottság elöke Achim Berg. „Nagyon büszkévé tesz, hogy a vállalat kifejezetten jó pozícióban, előremutató úton halad 10 évvel az alapítás után, a világjárvány ellenére is. Az új struktúra segíteni fogja a FlixMobility-t a mobilitás jövőjének formálásában.” – tette hozzá Jochen Engert. „A jövőben szeretném az alapítóként és CEO-ként szerzett tapasztalatomat a felügyelőbizottságban kamatoztatni, gondoskodni arról, hogy a Flix hű maradjon gyökereihez és továbbra is a megfelelő stratégiai döntéseket hozza.”

 

Borítókép: Joel Tinner / Unsplash

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: