A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága bejelentette hetedik olaszországi bázisának megnyitását a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtéren. A Wizz Air 2 db Airbus A321neo repülőgéppel lesz jelen Olaszország egyik legfontosabb légiközlekedési piacán, 4 új belföldi és 12 nemzetközi járat indításával 9 országba repíti utasait, hogy az úti célok minél szélesebb választékát kínálja. Az új útvonalakra már 9,99 eurótól* foglalhatók jegyek a wizzair.com oldalon vagy a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül.

A Wizz Air Olaszországban 2004-ben kezdte meg működését és azóta több mint 40 millió utast szállított Olaszországból induló és az oda érkező járatain, mindezt több mint 200 útvonalon. A Wizz Air folytatja hálózatának fejlesztését, hogy még szélesebb csoport számára kínáljon megfizethető utazást.

Forrás: Wizz Air

A velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtér a hetedik az elmúlt évben alapított olaszországi bázisok sorában (Milánó-Malpensa, Catania, Palermo, Bari, Nápoly és Róma-Fiumicino után), bizonyítva a légitársaság elkötelezettségét az ország iránt. A bázisnyitás nem csupán gazdasági növekedést jelenthet a régió számára, de 70 munkahelyet is kínál a légitársaságon belül, és több mint 800 álláslehetőséget teremt a kapcsolódó iparágakban**. A 2 db Airbus A321neo repülőgéppel tizenhat új úti cél elérhető, olyan nagyvárosok, mint Cagliari, Nápoly, Lamezia Terme, Lampedusa, Casablanca, Reykjavík, Míkonosz, Szantorini, Fuerteventura, Tenerife, Palma de Mallorca, Tallinn, London-Luton, Tel-Aviv, Prága és Sharm el Sheikh.

A Wizz Air kiterjedt velencei hálózata támogatja a helyi turizmust, több tőkét teremt a régió számára, valamint összeköti Velencét 3 új és izgalmas célállomással. Reykjavík, Tallinn és Fuerteventura most először elérhető el repülővel Velencéből, köszönhetően a Wizz Airnek. A légitársaság mindeddig tíz járatot üzemeltetett a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtérről Catania, Tirana, Kisjenő, Szkopje, Bukarest, Kolozsvár, Jászvásár, Temesvár, Szentpétervár és Kijev-Zhuliany repülőterére.

A Wizz Air nemrég vezette be Olaszországban a belföldi járatokra szóló Wizz Air Discount Club szolgáltatását. Az egy évre szóló tagság kedvezményt biztosít minden belföldi Wizz Air járatra váltott, 14.99 euró feletti jegyárra, valamint 2 euró kedvezményt kapnak a tagok a WIZZ Priority elsőbbségi szolgáltatás árából is (elérhetőségtől függően). A belföldi Wizz Air Discount Club éves tagsági díja 19,99 eurótól elérhető.

A Wizz Air egy befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, amelynek fiatal (átlagosan 5,4 éves repülőgépekből álló) flottája a ma elérhető leghatékonyabb és leginkább fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo típusú keskenytörzsű repülőgépcsalád tagjaiból áll. A légitársaság arra törekszik, hogy megóvja Velence Világörökséghez tartozó helyszíneit és épületeit, így a jelenleg működő leghatékonyabb repülőgépeit állítja szolgálatba az új bázison, melyek 50%-kal csendesebbek és 20%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. A légitársaság fenntarthatóság iránti elkötelezettségét támasztja alá az is, hogy nagyon fiatal flottát üzemeltet Olaszországban – a repülőgépek átlagéletkora mindössze 0,9 év. A Wizz Air több mint 250 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, amelyeknek köszönhetően 2030-ig további 25 százalékkal csökkenti majd az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air az utasok és a személyzet egészségének biztosítása érdekében bevezetett szigorú higiéniai óvintézkedésekkel a higiénikus utazás új korszakát nyitotta meg. Kattintson ide a Wizz Air új, egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseiről szóló videójának megtekintéséhez.

„Nagy örömmel jelentem be hetedik olasz bázisunkat a velencei Marco Polo repülőtéren, amely nemcsak a WIZZ-nek, de a helyi utasainknak is egy fontos lépés. Kilenc ország 16 új útvonalával készülünk, kiegészítve a már meglévő hét ország 10 járatát, ezzel is bizonyítva folyamatos figyelmünket az olasz piac felé, hiszen nemcsak helyi, de nemzetközi szinteken is bővítjük szolgáltatásainkat az országban. Két teljesen új, modern, környezetkímélő és 50 százalékkal zajcsökkentett A321neo repülőgépünkkel gondoskodunk róla, hogy járataink semmiben se zavarják Velence pezsgő mindennapjait. Nagyon várjuk, hogy újra a fedélzeten üdvözölhessük az utasokat magas színvonalú szolgáltatásokkal, mindig mosolyogva” – mondta el Robert Carey, a Wizz Air Group elnöke.

 

A WIZZ AIR ÚJ ÚTVONALAI A VELENCEI MARCO POLO NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉRRŐL

 

ÚTVONALAK JÁRATSŰRŰSÉG LEGALACSONYABB VITELDÍJ* (euro) INDULÁS DÁTUMA
VELENCE – CAGLIARI kedd, csütörtök, szombat 19.99 eurótól 2022. március 3.
VELENCE – NÁPOLY naponta 19.99 eurótól 2022. március 3.
VELENCE – LAMEZIA TERME kedd, csütörtök, szombat 9.99 eurótól 2022. március 3.
VELENCE – LAMPEDUSA szerda, vasárnap 19.99 eurótól 2022. június 1.
VELENCE – CASABLANCA hétfő, szerda, péntek 29.99 eurótól 2022. március 4.
VELENCE – REYKJAVÍK kedd, szombat 29.99 eurótól 2022. április 2.
VELENCE – MÍKONOSZ hétfő, szerda, péntek 19.99 eurótól 2022. június 1.
VELENCE – SZANTORINI kedd, szombat 19.99 eurótól 2022. június 1.
VELENCE – PALMA DE MALLORCA hétfő, szerda, péntek 19.99 eurótól 2022. június 1.
VELENCE – FUERTEVENTURA csütörtök, vasárnap 29.99 eurótól 2022. április 3.
VELENCE – TENERIFE hétfő, szerda, péntek 29.99 eurótól 2022. október 31.
VELENCE – TALLINN hétfő, péntek 19.99 eurótól 2022. március 4.
VELENCE – LONDON-LUTON kedd, csütörtök, szombat, vasárnap 14.99 eurótól / 12.99 fonttól 2022. március 3.
VELENCE – TEL-AVIV kedd, szombat 19.99 eurótól / 79 izraeli új sékeltől 2022. április 2.
VELENCE – PRÁGA hétfő, szerda, péntek  9.99 eurótól / 259 cseh koronától 2022. április 1.
VELENCE – SHARM EL SHEIKH kedd, szombat 29.99 eurótól / 35.99 dollártól 2022. november 1.

 

Borítókép: Wizz Air

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: