A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő és legzöldebb légitársasága* bejelentette, hogy megnyitja legújabb bázisát Bosznia-Hercegovina fővárosában, Szarajevóban. A légitársaság 2021 májusától egy Airbus A320 típusú repülőgépet állít szolgálatba a szarajevói repülőtéren. Az új bázis megnyitásával egyidejűleg a Wizz Air kilenc, új, Szarajevóból induló járatot is bejelentett.

A májustól induló új járatokkal hét ország válik elérhetővé Szarajevóból. Az új járatokra jegyek már 19.99 eurótól** foglalhatók a Wizz Air weboldalon és a légitársaság mobil alkalmazásán keresztül.

A Wizz Air 2013 májusában kezdte meg működését Bosznia-Hercegovinában, egy Tuzlából Malmöbe közlekedő járat elindításával. A légitársaság az elmúlt 8 évben közel 3 millió utast szállított a Bosznia-Hercegovinából induló és az oda érkező járatain. A WIZZ a bővítésnek köszönhetően 50 százalékkal növeli meg kapacitását a bosnyák piacon, így erősítve meg az ottani piacvezető szerepét. A szolgálatba állított Airbus A320 repülőgép az alábbi 9 új helyszínre repíti majd az utasait Szarajevóból: Brüsszel-Charleroi, Koppenhága, Dortmund, Eindhoven, Göteborg, London-Luton, Memmingen, Bázel-Mulhouse-Freiburg és Párizs-Beauvais. A kilenc új útvonallal több, mint 250 000 ülőhely válik elérhetővé az utazni vágyók számára. A Wizz Air kiterjedt hálózatával nemcsak a sokak által várt új desztinációkkal köti össze a bosnyák fővárost, hanem egyúttal hozzájárul Bosznia-Hercegovina gazdasági fellendüléséhez is.

Forrás: Wizz Air

A Wizz Air egy befektetési fokozatú, hitelminősített légitársaság, amelynek fiatal (átlagosan 5,4 éves repülőgépekből álló) flottája a ma elérhető leghatékonyabb és leginkább fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo típusú keskenytörzsű repülőgépcsalád tagjaiból áll. A 2019-es pénzügyi évben az európai légitársaságok közül a Wizz Airnek volt a legalacsonyabb a szén-dioxid kibocsátása (57,2 g/km/utas). A Wizz Air további 268, korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt meg, amelyeknek köszönhetően 2030-ig további 30 százalékkal csökkenti majd az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

A Wizz Air az utasok és a személyzet egészségének biztosítása érdekében tavaly bevezetett szigorú egészségügyi óvintézkedéseivel a higiénikus utazás új korszakát nyitotta meg. Kattintson ide a Wizz Air új egészségügyi és biztonsági óvintézkedéseiről szóló videó megtekintéséhez!

Azáltal, hogy a foglaláskor az utasok igénybe vehetik a WIZZ Flex szolgáltatást, a Wizz Air utasainak lehetőségük van arra, hogy váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Ez a lehetőség kényelmesebbé és nyugodtabbá teszi az utazások lefoglalását a jelenlegi bizonytalan körülmények között is.

Forrás: Wizz Air

„Örömmel jelentem be, hogy a nyolcéves bosznia-hercegovinai jelenlétünk új mérföldköveként megnyitjuk második bázisunkat, ezúttal Szarajevóban, mivel tapasztalataink szerint az országban továbbra is nagy az érdeklődés a megfizethető utazás iránt.  A mai bejelentésünk is bizonyítja, hogy tovább szeretnénk fejleszteni az itteni jelenlétünket, és lehetővé tenni, hogy minél többen utazhassanak elérhető árontermészetesen a legmagasabb szintű higiéniai óvintézkedések betartása mellett. A korszerű flottánk és a fokozott óvintézkedéseink a lehető legbiztonságosabb egészségügyi feltételeket garantálják utasainknak. 

A Wizz Air flottája nemcsak a legfiatalabb, de a leginkább költséghatékony is, és legkisebb környezeti lábnyommal bír egész Európában.

Meggyőződésem, hogy a Wizz Air pozitívan hat majd Bosznia-Hercegovina gazdasági fejlődésére, és fellendíti turizmusát is” – mondta el a mai sajtótájékoztatón Radó András, a Wizz Air szenior kommunikációs menedzsere.

„Először is nagy örömünkre szolgál, hogy a Wizz Air légitársaság úgy döntött, hogy a mi repülőterünkön nyit új bázist. A megfizethető jegyárak és az új úti célok bejelentését minden bizonnyal számos honfitársunk nagy örömmel fogadja majd. Különös jelentőséggel bír számunkra, hogy néhány új járat révén a diaszpóráinkkal is közvetlen összeköttetés válik elérhetővé.

Forrás: Wizz Air Crew

Wizz Air már négy éve elindította az első járatát Budapest és Szarajevó között. Akkoriban számottevő érdeklődés mutatkozott a járat iránt, amelynek eredményeként nagyon sok honfitársunk látogatott el Magyarország gyönyörű fővárosába, ahonnan pedig szintén sok turista érkezett hozzánk is.

Mint minden bázis megnyitásának, a szarajevói bázis megnyitásának is magától értetődő célja, hogy fellendítse az adott repülőtér forgalmát. Ez nemcsak a szarajevói reptér számára fontoshanem Bosznia-Hercegovina teljes turisztikai ágazatának és minden olyan gazdasági szereplőjének egyaránt, akiknek a tevékenysége és boldogulása az elkövetkező időszakban nagymértékben összefügg a légi forgalom helyreállítával” mondta Nermin Zijadić, a Szarajevói Nemzetközi reptér Légiforgalmi és Repülési Szolgálati Osztályának vezetője.

A WIZZ AIR ÚJ ÚTVONALAI SZARAJEVÓBÓL

ÚTVONAL JÁRATSŰRŰSÉG VITELDÍJ ** ELSŐ JÁRAT
SZARAJEVÓ – DORTMUND kedd, csütörtök, szombat 48.99 bosnyák konvertibilis márkától/

24.99 eurótól

2021. május 20.
SZARAJEVÓ – MEMMINGEN csütörtök, szombat 38.99 bosnyák konvertibilis márkától/ 19.99 eurótól 2021. május 21.
SZARAJEVÓ – KOPPENHÁGA kedd, csütörtök, szombat 48.99 bosnyák konvertibilis márkától/ 24.99 eurótól/ 189 dán koronától 2021. május 20.
SZARAJEVÓ – LONDON-LUTON hétfő, péntek 58.99 bosnyák konvertibilis márkától/

29.99 eurótól/ 27.99 fonttól

2021. május 21.
SZARAJEVÓ – BÁZEL-MULHOUSE hétfő, szerda, péntek 58.99 bosnyák konvertibilis márkától/ 29.99 eurótól 2021. május 21.
SZARAJEVÓ – BRÜSSZEL-CHARLEROI hétfő, péntek 38.99 bosnyák konvertibilis márkától/ 19.99 eurótól 2021. május 21.
SZARAJEVÓ – PÁRIZS-BEAUVAIS kedd, szombat 48.99 bosnyák konvertibilis márkától/ 24.99 eurótól 2021. május 22.
SZARAJEVÓ – EINDHOVEN szerda, vasárnap 58.99 bosnyák konvertibilis márkától/ 29.99 eurótól 2021. május 23.
SZARAJEVÓ – GÖTEBORG szerda, vasárnap 58.99 bosnyák márkától/

29.99 eurótól/ 319S svéd koronától

2021. május 23.

 

*A Wizz Air szén-dioxid kibocsátása az elmúlt 12 hónapban a legalacsonyabb volt Európában (57,2 g/km/utas)

**Az ár egy útra vonatkozik és tartalmazza az adminisztrációs díjat, továbbá egy ingyenes kézipoggyászt maximum 40x30x20cm-es méretig.  Fedélzeti poggyász és minden egyes feladott poggyász esetében külön díjszabás érvényes. Az ár csak azokra a foglalásokra érvényes, amelyeket a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobilalkalmazásban végeznek. A feltüntetett áron elérhető ülőhelyek száma limitált.

Budapest, 2020. február 3.

 

Szeretnéd a heti legjobb cikkeket e-mailen is megkapni?

Iratkozz fel!

Kapcsolódó: