Egy nem mindennapi, kreatív akció indult el hazánkban is: személyre szabott videóüzenetet rendelhetünk ismert magyar művészektől szeretteinknek, ezzel felejthetetlen pillanatokat nyújtva bármilyen alkalomra. Kedvenc hírességeink egy rövid online üzenetben tolmácsolhatják párunknak, családtagjainknak, barátainknak a születésnapi köszöntést, esküvőről vagy gyermekszületésről szóló gratulációt, vizsga előtti biztatást, egy nagy örömhír bejelentését.

Ez a lehetőség többféle szempontból is remek megoldás az adományozásra: ezzel segíthetünk a bajba jutott művészeknek, a sztár által kiválasztott szervezetet is támogathatjuk, és nem utolsó sorban az ünnepeltet is meglephetjük a kedves ajándékkal.

A sztaruzenet.hu oldalon a magyar közélet színes palettája várja az ajándékozni kívánókat. Digitális ajándékként kiváló meglepetés a szeretteinknek, biztosan szem nem marad szárazon az öröm és meghatottság következményeként. A lényeg az, hogy a megrendelő pontosan megírja, mit szeretne, ha pedig a sztár vállalja a felkérést, a weboldalon keresztül zökkenőmentesen lezajlik a művelet. A körülbelül egy perces, teljesen személyre szabott videók árai különböznek, van, aki több videót készít olcsóbban, míg mások inkább csak ritkábban teljesítenek egy-egy kérést, azokat drágábban. Partnereik sora folyamatosan bővül a következő kategóriákban: zenészek, rádiósok, humoristák, tévések, sportolók, színészek, youtuberek, bloggerek, gamerek, modellek, szakácsok, bűvészek, üzletemberek, írók, DJ-k, táncművészek.

Videóban üzen többek között Csonka András, Tihanyi Tóth Csaba, Gazdag Tibor, Szerednyey Béla, Kollányi Zsuzsi, Fenyvesi Zoli, Balázs Andi, Nagy Sándor, Várkonyi András, Heincz Gábor Biga, Dér Heni illetve Sipos Péter, és a lista napról napra bővül. Az ötlet nemcsak amiatt fontos, mert örömet nyújthatunk másoknak, hanem esetenként bajba jutott művésznek is segít. Többük – a nehéz helyzet ellenére – bevételeinek egy részét felajánlotta a Ments Életet Közhasznú Alapítvány részére.

Tihanyi Tóth Csaba

Tihanyi Tóth Csaba nagyon jó megoldásnak tartja ezt a kezdeményezést, hiszen az oldal segítségével profi módon kiválaszthatja az ajándékozó a párja, barátja vagy családtagja kedvencét, és segítségével meglepheti.

“Azért is álltam az ötlet mellé, mert így az ajándékozáson túl van lehetőség még arra is, hogy támogassam a beteg gyermekeket. A tiszteletdíjak 50%-át ugyanis a Ments Életet Közhasznú Alapítvány javára ajánlom fel. Ami sok pénz a mai világban, de így akkor nem érzem azt, hogy drágán adom az üzenetemet. A megrendelő is láthatja, ő is részese annak, hogy az adott művész támogat egy bizonyos szervezetet. Vannak jó néhányan az oldalon, akik jótékonykodnak” – kezdte a Barátok közt közkedvelt szereplője, aki szerint az a megfelelő, ha valaki ezt a videót profi körülmények között készíti el, persze elég egy telefonnal, de adja meg a módját.

“Nagy segítség, ha tudunk néhány információt az ünnepeltről, a címzettről, és ezt szép keretbe tesszük, akár zenét teszünk alá. Ha megfelelő formát adunk ennek a kis videós üzenetnek, ha kitaláljuk a koncepciót, akkor érezni, hogy személyre szabottan megrendeztük a kis bejátszást, amivel nagy örömet okozhatunk. Szerintem nagyon jó alkalom ilyen módon átadni a jókívánságokat, viszont nekünk művészeknek is egy lehetőség, főleg most ebben az élethelyzetben, hiszen sokunknak nincs vagy kevés a bevételi forrása. Egy színész vagy énekes az életének egy részét adja magából, vagy képileg vagy a hangját vagy a kettőt együtt közösen, ebből él, mint ahogy a színjátszásért és a szinkronizálásért is fizetnek. Ez egy új megoldás a jövedelmünk miatt, hiszen elmondható, hogy egy éve nincs fellépésünk, miközben az életem komoly részét ez tette ki. Nagyon örülök, hogy van egy ilyen alternatíva, amivel ráadásul még támogatni is tudom a beteg gyermekeket. A jótékonyság ugyanis fontos része az életemnek, főként a gyerekeknek segítek. Így szocializálódtam a Barátok közt által, hiszen 23 éve játszom az egyik főszerepet, és a sorozat segítségével rengeteg adományt vittünk több árvaháznak. Sok esetben az év egy napján karácsony előtt az volt a meglepetésünk, hogy megjelentünk, és vittünk nekik ajándékokat, ruhákat, játékokat, amikor minden alkalommal kicsordult a könnyünk. Arra biztatom az embereket, segítsenek, ahol tudnak!”

 

Borítókép: Ekaterina Shevchenko / Unsplash

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: