Több mint 3,8 millió forintot adott át a Budapest Airport a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogató SUHANJ! Alapítványnak. Az adomány az idén 9. alkalommal megrendezett repülőtéri jótékonysági futóverseny, a Runway Run nevezési díjaiból gyűlt össze.

Szeptember elején immár kilencedik alkalommal állt rajthoz a Runway Run elnevezésű jótékonysági futóverseny: közel 700 futó versenyzett a repülőtér erre az alkalomra lezárt I. futópályáján. A nevezésekből befolyt 3.845.486 forintot a repülőtér-üzemeltető képviselői adták át a SUHANJ! Alapítványnak.

Forrás: Budapest Airport

A Budapest Airport már 7 éve támogatója a SUHANJ! Alapítványnak, a jótékonysági futóverseny nevezési díjiból befolyó összeg felét a légikikötő a kezdetektől fogva ennek a szervezetnek adja. A SUHANJ! Alapítvány a támogatást többek között az általuk üzemeltetett, a fogyatékkal élő és ép sportolók számára kialakítottintegrált edzőterem, a SUHANJ! Fitness fejlesztésére fordítja. A Budapest Airport a rendszeres és integratív sportolási lehetőséget biztosító SUHANJ! Alapítványon keresztül a látás- és mozgássérült, illetve értelmi fogyatékkal élő emberek életminőségének javítását is támogatni kívánja.

Forrás: Budapest Airport

Valentínyi Katalin, a Budapest Airport  kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója az adomány átadásakor elmondta: „A Budapest Airport számára mindig is fontos volt, hogy társadalmilag fontos ügyek mellé álljon, és olyan kezdeményezéseket, szervezeteket támogasson, amelyek valamilyen szempontból hátrányt szenvedő embertársainkon segítenek. A Runway Run amellett, hogy a közös futás örömét adja egy kivételes helyszínen, a repülőtéri futópályán, egy jótékonysági esemény is egyben, hiszen minden rajthoz álló futó közös cél érdekében teljesíti a távot. Külön öröm számunkra, hogy ezt a 9 éve tartó hagyományt a járvány éveiben is folytatni tudtuk, és a SUHANJ! Alapítvány idén is számíthatott ránk.”

Gusztos Péter, a SUHANJ! Alapítvány alapítója és igazgatója az átadás kapcsán elmondta: “Büszkék vagyunk arra, hogy a Budapest Airport immár 7 éve megtiszteli bizalmával a SUHANJ! Alapítványt és támogatja közhasznú céljainkat. Ez az együttműködés segített létrehozni és fejleszteni hazánk első és mai napig egyetlen teljes mértékben akadálymentes, integratív edzőtermét, a SUHANJ! Fitness-t.” Hozzátette: „Ez a kitartó támogatás segítette, hogy átvészeljük a COVID járványhelyzet nehézségeit és tovább fejlődve elkezdjük a SUHANJ! Alapítvány országos szervezetének, vidéki csoportjainak kiépítését. Célunk, hogy minél több sérült és fogyatékkal élő társunkkal oszthassuk meg a mozgás örömét – és ebben kiemelten fontos partnerünk a Budapest Airport.”

A Runway Run meghívásos futóversenyen a korábbi évekhez hasonlóan a légiközlekedési iparág, a hatóságok, illetve légitársasági és más, nemzetközi nagyvállalatok képviselői, kiemelkedő sportolók és a SUHANJ! Alapítvány versenyzői vettek részt.

 

Borítókép: Budapest Airport

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: