Miért nem „magánügy” a kiégés, miért kell egyéni és szervezeti szinten is kezelni? Mit jelent a kiégésmegelőzés szemléletű vezetés a gyakorlatban? Ha tudni szeretnénk a válaszokat, a Nyugizóna pszichológus csapata online konferencia keretein belül várja az érdeklődőket november 11-én, 14:00-17:00 között! 

A kiégés kockázata jelentősen megnőtt az elmúlt időszakban, a munkavállalók több mint 80%-a mutatja a kiégés kezdeti szakaszainak tüneteit. Ennek kezelésével a munkáltatóknak szervezeti szinten is érdemes foglalkozniuk. A munkahelyi stressz mindenkinek az életében jelen van. Mindannyian ismerjük az érzést, amikor szorít egy határidő, nagy a teljesítménykényszer, vagy éppen együtt kell dolgoznunk valakivel, akinek nehéz a természete.

Forrás: Nyugizóna

A járványhelyzet a meglévő feszültségek mellé új stresszforrásokat is hozott: sok munkahelyen jelentősen megnőtt a túlterheltség, nyomasztó a körülmények drasztikus változása miatt érzett tehetetlenség, a tartósan otthonról dolgozók pedig izolációt élnek meg, miközben a privát szféra és a munkavégzés helye egybecsúszik.

A lelki edzettségünket erősen igénybe veszi az, hogy folyamatosan új körülményekhez kell alkalmazkodnunk, ráadásul úgy, hogy már több mint másfél éve benne vagyunk egy veszteségekkel teli helyzetben, és kifogyóban vannak az energia-tartalékaink.

A rendezvényen arra fókuszálnak a szakemberek, miért fontos a kiégés megelőzése, és miért kell egyéni és szervezeti szinten is ezzel foglalkozni?!

Forrás: Nyugizóna

Szó lesz arról is, hogy

  • milyen az egészséges munkahelyi légkör;
  • hogyan ismerhetjük fel magunkon vagy a munkatársunkon a kiégés jeleit;
  • hogyan kezelhetjük a tüneteket;
  • mi a szerepe a közvetlen vezetőnek a kiégés megelőzésében;
  • hogyan lehet felmérni és csökkenteni a stressz jelentette kockázatokat;
  • miért hasznos, ha hagyjuk láthatóvá válni a problémákat, és hogyan segítenek a szabályok;
  • milyen szervezeti szintű iránymutatásokra van szükség.

A rendezvényt elsősorban közép- és felsővezetőknek, HR szakembereknek, HSE felelősöknek ajánlják, de szeretettel várnak mindenkit, aki a téma iránt érdeklődik.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

 

További információ:

https://nyugizona.hu/cikk/kiegesmegelozes-a-munkahelyen-nyugodtabb-dolgozok-hatekonyabb-szervezet

 

Borítókép: Aleksandra Sapozhnikova / Unsplash

Szeretnél megjelenni magazinunkban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: