Függetlenül attól, hogy gyakran utazik, vagy csak évente egyszer nyaral a legjobb bőrönd beszerzése elengedhetetlen, ha stresszmentesen szeretne utazni a kiválasztott úticéljához. Bőröndjének elég tartósnak kell lennie ahhoz, hogy kibírja az utazás közbeni megpróbáltatásokat, elég tágasnak ahhoz, hogy minden holmija jól elférjen, illetve olyan könnyűnek, hogy a reptéri rohanásban ne okozzanak kellemetlenségeket a navigálás szempontjából.

 

A bőrönd funkciója

A bőrönd egyetlen célt szolgál, hogy a cuccunk tökéletesen elférjen és a ruháinkat ne megviselten vegyük ki a hosszú út után. Az ár a stílus és a márka csak ezen jellemző után következik. Az egyáltalán nem biztos, hogy a legdrágább az egyik legjobb is, és hosszabb távon bírja a strapát.

Sokoldalú kínálat

A hazai internetes boltok a bőröndök igen széles kínálatát adják. A Dollcini világjáró bőrönd már 11 ezer forintért megvásárolható. A termék 100% polikarbonátból (PC) készült, ami egy csúcstechnológiás anyag. A megbízhatóság és az erős ütésállóság céljából készítették. A bőrönd texturált héjú szálcsiszolt felülete csökkentheti a karcolások láthatóságát. Négy könnyen csúsztatható dupla kerékkel rendelkezik, amely 360 fokos forgatható mozgást biztosít. A belső részét bélelt elválasztóval és lefogatópánttal alakították ki, ezzel is segítve ruhaneműink rendezettségét, illetve gyűrődésmentesítését. A nagyfokú biztonságról az integrált háromjegyű zár gondoskodik.

Természetesen márkásabb terméket szintén beszerezhetünk online, ilyenek a Samsonite vagy a Xiaomi modelljei, amelyek ára már 30 ezer forinttól kezdődnek.

Bőrönd kerekekkel vagy kerekek nélkül?

A kerekes bőröndök ma az összes poggyászeladás legalább kétharmadát teszik ki. Ha saját poggyászát tervezi gurítani, akkor az első döntése az, hogy kétkerekűt vagy négykerekűt vásárol.

A két kerékkel rendelkező bőröndök, amelyeket görgőknek is neveznek, ugyanazokat a kerekeket használják, mint a görkorcsolyákon – csak előre és hátra gurulnak, nem egyik oldalról a másikra. A bőrönd mögöttünk gurul. A négykerekű terméket tolhatjuk, húzhatjuk, magunk mellett vezethetjük és bármilyen irányba fordíthatók. A kerekek nélküli bőröndökkel akkor járunk jól (és az ilyen esetek a legritkábbak), ha nehéz vagy göröngyös, esetleges jeges felületen kell magunkkal vinni, vagy luxusutazásra megyünk, ahol a személyzet gondoskodik az utasok bőröndjeiről.

Mit vegyek még figyelembe a legjobb bőrönd kiválasztásakor?

1. TSA zárak

A TSA LOCK ® globális biztonsági rendszer, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy lezárják csomagjaikat, miközben a biztonsági hatóságok károsodás nélkül ellenőrizhetik azokat. A legjobb bőröndök TSA által jóváhagyott zárral rendelkeznek.

2. Sima kerekek

Gyakran a drága bőrönd meghatározó jellemzője a kerekek minősége és simasága. A legjobb márkák négy 360 fokos pörgettyűt helyeznek el a bőröndjükön, megkönnyítve a használatot ezzel (minden irányban) a repülőtéri terminálon.

3. Kompressziós osztók

Legalább ügyeljen arra, hogy a bőröndjében legyen poggyászpánt, amely a ruhájára nyúlik, és a bőrönd tartalmát a helyén tartja. Ha teheti, válasszon teljes kompressziós elválasztót, amely összenyomja ruháit, mindent biztonságban tart, és megkönnyíti a bőrönd bezárását. Egyes kompressziós elválasztókon további zsebek találhatók cipzárral.

4. Garancia

Ha sokat utazik, győződjön meg a kérdéses bőröndmárka garanciájával. Mindent lefednek, amire szüksége van? A „korlátozott garancia” ideális, míg a „korlátozott élettartam-garancia” azt jelenti, hogy bizonyos számú évig jó, a „gyártó hibáira korlátozva” pedig az, amit el akar kerülni.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a poggyászmárka semmit sem biztosít, és a bőrönd esetleges sérülését nekünk vagy a légitársaságnak tulajdonítja. Ilyen kellemetlenségre senki sem vágyik.

A hazai online shopok széles választékában bátran keressük meg a számunkra legjobb bőröndöt, és vegyük figyelembe azt is, hogy az utazótáskát hosszabb távon szeretnénk használni.