A Behaviour HR-magazin átadta “Az év cégvezetője” díjakat. Az elismerésben azok a cégvezetők részesülhettek, akiknek ambíciója és sikervágya rendíthetetlen, példaértékű karrierútja pedig inspirációt jelenthet a jövő generációi számára. A kisvállalati kategóriában Boros László (Magnus Aircraft Zrt.), a középvállalati kategóriában Kanalovics Balázs (Wärtsilä Hungary Kft.), a nagyvállalati kategóriában pedig Tárai Gábor (Wellis Magyarország Zrt.) nyerte el a címet a szakmai zsűri értékelése alapján.

Az eseményt Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára nyitotta meg. “Sokan úgy tartják, a mesterek kora lejárt. A Behaviour HR-magazin korábbi címlapinterjújának főszereplője, Prof. Dr. Bagdy Emőke szerint ez egyáltalán nem igaz. Én is úgy vélem, hogy most van csak igazán nagy szükségünk rájuk. Olyan bizonytalan világot élünk, amelyben mindennél nagyobb szükségünk van a mesterek bölcsességére, türelmére, alázatára és erejére. Olyan fantasztikus emberekre, akikre a szakmai tudásukon túl az emberi kvalitásaik miatt is felnézhetünk és akik értéket teremtenek közösségüknek. A Behaviour magazin mindezt megérezve, jó példával járt elöl, és idén első alkalommal hirdette meg “Az év cégvezetője” versenyt.” – mondta Dr. György László.

A versenybe ajánlás útján kerülhettek be a cégvezetők. A közel kéthónapos jelölési időszakot követően rendkívül illusztris mezőny állt rajthoz. Közel ötvenen, az üzleti élet kiválóságai mérették meg magukat a versenyben. Olyan cégek vezetői indultak a megmérettetésen, mint a Waberer’s-Szemerey Logisztikai Kft., a Wellis, a Grundfos, a Bosch, vagy éppen a Shell.

A díjat kis-közép és nagyvállalati kategóriában adták át. A különböző kategóriákat cégméret szerint határozták meg a szervezők.

“Az év cégvezetője” díjak átadása. Forrás: OTS

A verseny két fordulóból állt. Az első fordulóban a Behaviour magazin Facebook oldalán kategóriánként lehetett szavazni “Az év cégvezetője” verseny jelöltjeire. A legtöbb szavazatot kapott versenyző automatikusan bekerült a döntőbe, további 4-4 versenyzőt a szerkesztőség delegált a második fordulóba. A tíznapos szavazási időszak alatt összesen 12 336 szavazat érkezett a versenyzőkre.

A második fordulóban a versenyzőkről egy-másfél perces kisfilmek készültek, amelyekben kifejthették szakmai, vezetői ars poeticajukat.

A döntősöket szakmai zsűri értékelte a pályamunkák és a kisfilmek alapján. A zsűriben az üzleti élet kiemelkedő szereplői, az állami és tudományos szféra jeles képviselői kaptak helyet, akik szakmai tapasztalatukból és rendkívül piacismeretükből adódóan rálátnak a magyar felső vezetők teljesítményére, a vállalatok hazai és nemzetközi piacra gyakorolt hatására.

A ZSŰRI

Dr. Csorbai Hajnalka, az Opten stratégiai igazgatója
Fodor István, az Ericcson magyarországi vállalatának alapítója, későbbi vezérigazgatója
Heal Edina, a Google Magyarország korábbi vezetője, az Egyenlítő Alapítvány alapítója és vezetője
Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója
Kürti Sándor, Széchenyi-díjas üzletember, a Kürt Zrt. elnöke, tulajdonosa
Pleschinger Gyula, a Magyar Nemzeti Bank monetáris Tanácsának tagja, a Magyar Közgazdagsági Társaság elnöke
prof. Dr. Poór József, a Humán Szakemberek Országos Szövetségének elnöke,
a Szent István Egyetem professzora.

A zsűri értékelése alapján az alábbi végeredmény született.

KISVÁLLALATI KATEGÓRIA
1. helyezett: Boros László, Magnus Aircraft Zrt.
2. helyezett: Szabó András, iData Kft.
3. helyezett: Szabó Bence, HÁsZ Építőipari Kivitelező és Tervező Kft.

KÖZÉPVÁLLALATI KATEGÓRIA
1. helyezett: Kanalovics Balázs, Wärtsilä Hungary Kft.
2. helyezett: Bujdosó Andrea, Shell Hungary Zrt.
3. helyezett: Botfa Bálint, Miell Quality Kft.

NAGYVÁLLALATI KATEGÓRIA
A nagyvállalati kategóriánál pontegyenlőség lépett fel, így megosztott harmadik és második díjat adtak át.
1. helyezett: Tárai Gábor, Wellis Magyarország Zrt.
2. helyezett: Fükő László, Robert Bosch Power Tool Kft.
2. helyezett: Kerékgyártó József, MÁV-Start Zrt.
3. helyezett: Barna Zsolt, Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft.
3. helyezett: Balázs Csaba,  IMI Elektromos Gépeket Gyártó Kft.

A díjátadó online közvetítését az alábbi linken tudják megtekinteni: https://fb.watch/4sTtLHw8Dy/

Bővebb információ a versenyről: www.azevcegvezetoje.hu

A Behaviour a hazai sajtópiac egyedülálló, HR-tematikájú, havonta megjelenő prémium magazinja. https://behaviour.hu/behaviour-lapszamok/ 2014 óta iránytű a felső vezetői és az üzleti élet döntéshozói számára humánerőforrás-kérdésekben. A magazin komplex portfóliójának (print-event-online) köszönhetően egyedülállónak számít a HR-média piacán.

OTS

Borítókép: Adeolu Eletu / Unsplash

Szeretnél szerepelni egy szakmai interjúban? Töltsd ki az alábbi űrlapot, és felvesszük Veled a kapcsolatot!

Kapcsolódó: