A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága megerősíti, hogy magyarországi fedélzeti személyzetének 90 százaléka már beoltotta magát koronavírus elleni vakcinával. A légitársaság december elsejei határidőt adott meg a fedélzeten dolgozó munkavállalóinak, hogy beoltassák magukat – vagy vállalják a rendszeres tesztelést –, amennyiben nem estek át a COVID-19 fertőzésen. A légitársaság célja ezzel is bizonyítani elkötelezettségét utasai és munkatársai egészsége és biztonsága iránt.

Mióta a Wizz Air nyilvánosságra hozta a COVID-19 oltási programját, a munkatársak oltottsági aránya jóval meghaladja az országos átlagot azokon a piacokon, ahol a légitársaság jelen van.

A WIZZ nem kötelezi kollégáit a vakcina beadatására, azonban az oltatlan munkatársak december 1-től kezdődően kötelesek fedezni saját rendszeres tesztelésüket. Akik pedig orvosi igazolással rendelkeznek, hogy nem kaphatják meg a COVID-19 oltást, rendszeres antigén/PCR-tesztek ellenében léphetnek fedélzetre.

A döntést olyan kutatások mentén hozta meg a légitársaság, amelyek bizonyítják, hogy a védőoltás a koronavírus elleni védelem legjobb jelenleg elérhető formája. A Wizz Air emellett rendszeres webináriumokat és személyes konzultációkat szervezett virológusokkal, hogy a lehető legtöbb információt ossza meg munkatársaival vakcinákról, és megválaszolja a kollégák felmerülő kérdéseit.

„Örömmel jelentjük be, hogy fedélzeti személyzetünk körében 90%-os az átoltottság. A világjárvány kezdetén szigorú egészségvédelmi és biztonsági intézkedéseinkkel mutattunk utat az iparágban. Tisztában vagyunk azzal, hogy felelősségünk a COVID-19 vírus idején megvédeni utasainkat és kollégáinkat, valamint felismertük, hogy a vakcina beadása döntő szerepet játszik ebben a küzdelemben” – mondta Johan Eidhagen, a Wizz Air Group személyzeti vezetője.

 

Borítókép: Wizz Air

A heti legjobb cikkek minden hétfő reggel a postafiókodban:

Kapcsolódó: